tausta

tiistai 10. huhtikuuta 2018

Appelsiininen suklaamoussekakku

Pääsiäisen aikaan tein tällaisen liivatteettoman moussekakun kahvipöytään. Ajatus lähti appelsiinirahkapurkista, joka odotti käyttövuoroa. Selailin hieman reseptejä, ja mietin yhdistämistä suklaaseen. Nämä kaksi ovat niin hyvä makupari, ja sopivat mainiosti pääsiäispöytään. :) Olen innostunut tekemään moussekakut liivatteettomana, sillä rakenne on niin silkkisen pehmoinen. Yhdistin oman suosikkini eli kauraisan pohjan kakkuun. Se sai jälleen mantelista vivahdetta amarettokostutuksesta (voi korvata vaikka appelsiinimehulla tai mennä vallan ilman, jos ei alkoholi sovi syystä tai toisesta kuvioon). ;)


Pohja:

2 dl kaurahiutaleita

1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl ruisjauhoa
50 g voita
2 palaa tummaa suklaata rouheena
0.25 dl suolapähkinöitä
2 rkl mantelilikööriä

  • sulata voi
  • sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa,  raasta suklaa joukkoon
  • lisää voisula
  • sekoita tasaiseksi, ja levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille ripotellen
  • paista 200 asteessa noin 10 min (tarkkaile ettei pala)
  • anna jäähtyä täysin (jotta rapeutuu)
  • murskaa kauralastupohja teholeikkurilla tasaiseksi massaksi
  • levitä leivinpaprilla vuoratun 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja painele tasaisesti, ja myös niin ylös reunoille kuin mahdollista (vuoan reunat voitelin ensin kevyesti ja vuorasin leivinpaperilla -> tämä auttaa irrotusvaihetta).
  • paista pohjaa 180 asteessa noin 10 minuuttia
  • anna jäähtyä kylmäksi, levittele mantelilikööri pohjan päälle pullasudilla
Täyte:

2.5 dl vaahtoutuvaa vailjakastiketta (Flora vanilla)
1/2  sitruunan mehu
70 g tummaa suklaata
noin 3 rkl kuumaa kahvia
1/2 purkkia appelsiinirahkaa (Valio)
  • kiehauta kahvi. Lisää kuuma kahvi pieneksi pilkotun tumman suklaan joukkoon, sekoittele kunnes sulaa. Anna jäähtyä kylmäksi.
  • vaahdota vaniljakastike täysin kylmänä niin kovaksi vaahdoksi kuin mahdollista
  • purista sitruunasta mehu, ja lisää vaniljavaahdon joukkoon samalla koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Vaahdon pitäisi huomattavasti jämäköityä.
  • lisää seuraavaksi jäähtynyt suklaa-kahviseos ohuena nauhana edelleen vatkaten.
  • lisää lopuksi appelsiinirahka, sekoita tasaiseksi massaksi, joka selkeästi jämäkkää.
  • tasoittele jäähtyneen pohjan päälle.
  • anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia
  • irrota varovasti vuoasta, ja aseta tarjoiluvadille
Appelsiinisuklaavaahto

50 g tummaa suklaata
1/2 dl kermaa
1/2 purkkia appelsiinirahkaa
(minivaahtokarkkeja tai muista värikkäitä makeisia)
  • kiehauta kerma
  • pilko suklaa aivan pieneksi kulhoon
  • lisää kuuma kerma, ja sekoittele kunnes tasainen suklaamassa
  • anna jäähtyä täysin kylmäksi
  • vaahdota kylmä suklaa-kerma, lisää rahka joukkoon
  • koristele lopuksi kakku vaahdolla esim. pursotuksilla ja minivaahtokarkeilla.

24 kommenttia:

  1. Nam minkä näköinen! Ja varsin mielenkiintoinen resepti. Ihanaa, kun on ilman liivatetta. Niissä on kyllä ihan erimkoostumus. Otanpa talteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liivatteettomat kakut on suosikkeja tällä hetkellä, koska käteviä tehdä, ja koostumus on niin silkkinen ja pehmoinen. :) Kiitos, ja mukavaa viikon jatkoa Tita <3

      Poista
  2. Tämä kuulostaa jo niiiiiiin herkulliselta, että näin nälkäisenä en uskalla edes ajatella että miltä tuo herkkum maistuu.... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Appelsiini ja suklaa yhdessä ovat hyvä yhdistelmä. Mukavaa loppuviikkoa Nanne <3

      Poista
  3. Nami mikä kakku! Varmasti hyvää! 😃❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiitos Taru. Nämä liivatteettomat kakut ovat siiitä kivoja, kun niin helposti voi vaihdella makuja ja koostumus pehmeän täyteläinen. Mukavaa viikon jatkoa sinulle! <3

      Poista
  4. Oi miten herkullisen kuuloinen resepti ja ihanan näköinen kakku! ♥ Kaikki sopii varmasti loistavasti yhteen tässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Appelsiini tuo kivaa raikkautta suklaaseen. :) Mukavaa alkavaa viikonloppua!<3

      Poista
  5. Näyttää suussasulavan herkulliselta ja varmasti onkin♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Liivatteettomuuden vuoksi rakenne on silkkinen. Kiitos <3 Ja rentoa loppuviikkoa sinulle :)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. :) Appelsiini ja suklaa on hyvä pari, sulautuvat yhteen. Kivaa loppuviikkoa sinulle <3

      Poista
  7. Ihanan näköistä kakkua! Suklaa ja appelsiini on täydellinen yhdistelmä. Hyvää viikonloppua! <3

    VastaaPoista
  8. Tämä on varmasti ihanaa. Tuo reunakin on niin herkullisen näköinen ja makuna appelsiini ja suklaa mikään ei voi mennä vikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiitos Tupu. Mukavaa viikonloppua teidän porukalle <3

      Poista
  9. Oijoi tämä(kin):) näyttää niin herkulta! Suklaa ja appelsiini kyllä toimii:) Leppoisaa alkavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde. :) Ja aurinkoista viikonloppua! <3

      Poista
  10. Voi nam! Appelsiinia ja suklaata ♥ Myös pohjan ainekset ja tuo amarettokostutus kuulostavat herkuilta :)

    VastaaPoista
  11. Näyttää todella herkullisen suklaisen silkkiseltä: D Itekin tykkään tehdä moussekakut ilman liivatetta nimenomaan rakenteen takia. Ja onhan se helpompaakin, kun ei tarvitse liotella, kuumentaa ja lorotella ohuena nauhana :)

    VastaaPoista
  12. Rakenteesta tulee tosiaankin aivan erilainen kuin liivatteilla hyydytetyissä. :p Mulla on parit kerrat epäonnistunut liivatekakut, ja sepäs harmittaa :/ Nämä liivatteettomat omia suosikkeja. :) Mukavaa viikonloppua Jack! :)

    VastaaPoista
  13. Tää menee kokeiluun, näyttää herkulliselta 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos innostut kokeilemaan. :) Kiitos, ja mukavaa alkavaa viikonloppua! <3

      Poista