tausta

keskiviikko 8. elokuuta 2018

Porkkanasämpylät

Olin jo pitkän aikaa halunnut kokeilla porkkanasämpylöiden tekoa.Viime viikonloppuna tein kotona käydessäni porkkanasämpylätaikinan, ja nämä tekivät hyvin kauppansa. Näin satokauden aikaan, kun on kotimaista porkkanaa tarjolla, niin suosittelen näiden leipomista. Pehmeitä ja oransseja sämpylöitä tuli :) <3
Taikina:
3.5 dl kauramaitoa
1 keskikokoinen porkkana raasteena
1/2 palaa tuorehiivaa
1.5 tl suolaa
0.5 dl voisulaa
noin  1 dl kaurajauhoa
6 dl vehnäjauhoa
(en lisännyt tähän taikinaan hunajaa/siirappia, kuten yleensä-> tuo kauramaito on makeahkoa)
  • lämmitä maito kädenlämpöiseksi
  • liota hiiva joukkoon
  • lisää suola, voisula  ja kaurajauhot
  • lisää porkkanaraaste (huom! huoneenlämpöinen)
  • sekoita hyvin tässä vaiheessa
  • vaivaa jauhot kahdessa erässä taikinaan
  • taikina valmis, kun hieman palloutunut ja irtautuu kulhon reunoista
  • anna levätä hetken
  • kaada taikina silikonialustalle, ja jaottele osiin
  • pyörittele silikonialustalla pyöreiksi palloiksi
  • anna kohota hetken ennen paistoa
  • paista 225 asteessa noin 10 minuuttia

16 kommenttia:

  1. Sämpylöiden tuoksun pystyy melkein aistimaan näytön tälle puolelle... herkullisia taatusti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Nämä sopivat hyvin satokauden leivonnaiseksi. Kiitos :) Mukavaa viikon jatkoa <3

      Poista
  2. Oijoi kun näyttävät hyviltä, saadappa tuollainen nyt aamupalaksi kahvikupposen kanssa..nam:) Ihanaa päivää ja mukavaa viikonjatkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Näistä tuli kivan aurinkoisen värisiä, ja porkkana tuo hyvää makua näihin. Tarkoitus olisi koittaa pian myös punajuurisämpylöitä. :) Kiitos samoin sinulle, oikein mukavaa viikon jatkoa. <3

      Poista
  3. Ihania sämpylöitä! Olen huomannut että nyt kun ilmat alkavat viilenemään niin pullat ja sämpylät alkavat kummasti pyörimään mielessä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä tuli kivan värisiä. Seuraavaksi ajattelin "pinkkejä" punajuurisämpylöitä testata :) Nyt vain sämpylätaikina tekeytyyn, ilmojenkin puolesta miellyttävä leipoa. ;) Itse tein nämä niin, että taikina vain tekeytyyn ja vasta sit uuni päälle, ettei kuumene sisällä liikaa :) Mukavaa alkavaa uutta viikkoa <3

      Poista
  4. Voi, täytyykin laittaa porukalle porkkanasämpylöitä tällä viikolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kannattaa tehdä, kun kotimaisten porkkanoiden satokausi. :) Näistä tulee kivan aurinkoisia. Mukavaa viikkoa Tupu <3

      Poista
  5. Så gott och saftigt med morot i.

    VastaaPoista
  6. Finska morötterna är så goda och färska just nu. Tack, och ha de bra veckan! :)

    VastaaPoista
  7. These rolls looks so tasty and delicious! I would love to make homemade rolls for dinner some time! Thanks for the share, hope you have a fantastic rest of your day. Keep up the posts!



    World of Animals

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you. Wish you a nice week and Friday! :) Hope you´ll get inspiration to bake these carrot rolls. :)

      Poista
  8. Porkkanasämpylät ovat niin ihania! Leipomoaikoina ne olivat ehdoton suosikki sämpylöistä. Niitä leivottiin joka päivä.

    VastaaPoista
  9. Pitää tehdä useammin, ovat niin helppoja ja hyviä. Ja niin aurinkoisia väriltään. =) Mukavaa viikon jatkoa <3

    VastaaPoista
  10. Nyt on niin herkullisen oloisia sämpylöitä, että heti alkoi suu napsumaan. Pienehkö bataatti on odotellut juureslaatikossa jo viikon, mutta nyt tiedän sen tarkoituksen. Leivon ohjeellasi bataattisämpylöitä, mutta vaihdan porkkanan bataattiin. Mukavaa viikon jatkoa sinulle ja kiitos hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että innostut sämpylöiden leivontaan. On mukavaa puuhaa, ja tuoreen leivän tuoksu parasta. :) Bataatti sopii tähän varmasti aivan samalla tavalla kuin porkkanakin. Pitää itsekin kokeilla bataatilla :). Mukavaa viikkoa Leena. <3

      Poista