Mutta nyt takaisin tähän kakkuun. :) Kesällä tämä on raikas sulostuttaja kahvipöytään. Tällä kertaa tein tämän sukulaisille kahviherkuksi. Teemana kattauksessa mentiin vaaleanpunaisella linjalla, ja kakku sopi siihen erinomaisesti. Pian saa suomalaisia mansikoitakin edullisemmin, joten kannattaa kokeilla. :)
Pohja;
2 munaa
1/2 dl sokeria
3/4 dl perunajauho
1/4 dl tumma kaakaojauho
1/2 tl leivinjauhe
- Munat ja sokeri vatkataan vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi
- Keskenään sekoitetut kuivat aineet lisätään siivilän läpi muna-sokerivaahtoon
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, levitä vain vähän (niin että sopii hyvin irtopohjavuoan pohjalle
- Paista 200 astetta noin 5 min.
- Anna pohjan jäähtyä
- Muotoile pohjasta irtopohjavuokaan sopiva ympyrä (minulla 22 cm halkaisija)
Täyte:
4 liivatelehteä (ISO kulho kylmää vettä)
2 prk vaniljakastike (yhteensä 5 DL)
1pussi pakastemansikoita (250 g)
1 dl mansikkamurskaa (tarvitaan pohjan päälle)
1 vaniljatanko
1 lime (kuoriraaste ja mehu)
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen isoon kulhoon (liotusaika noin 10 min)
- Sulata mansikat ja murskaa sauvasekoittimella aivan tasaiseksi hienoksi pyreeksi
- Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet talteen
- Pese lime hyvin, ja raasta kuoriosa, ota sivuun
- Purista limestä mehu ja kuumenna se kiehuvaksi
- Sulata limemehuun hyvin puristetut lionneet liivatelehdet, anna seoksen jäähtyä, sekoittele välillä ettei tuu paakkuja tai jämähdä
- Vatkaa vaniljakastike jämäkäksi vaahdoksi, ja lisää lopuksi joukkoon limen kuori, vaniljatangon siemenet ja mansikkasose (niin että tulee tasainen vaaleanpunainen vaahto
- Valuta ohuena nauhana lime-liivateseos koko ajan vatkaten vaahdon joukkoon.
- Levitä pohjan päälle hieman mansikkamurskaa (noin 1dl), jotta ei jää kuivaksi
- Kaada mansikkavaahto pohjan päälle, ja tasoita pinta sileäksi
- Anna kakun hyytyä jaakaapissa vähintään 4 h, mielellään yön yli.
- Irrota kakku vuoasta varovasti kuumaan veteen kastetun veitsen avulla (saat näin reunat helposti irti)
- Koristele pinta siivutetuilla mansikoilla (minulla oli Espanjalaisia, mutta ihmeen maukkaita)
Nizzan mansikoita torilla :p |
Odottelen jo kovasti mansikkasesonkia, näyttää herkulta!
VastaaPoistaOli kyllä edellisviikonlopun espanjalaiset mansikatkin erittäin hyvän makuisia-
Kiitos. :) Minäkin ootan kovasti manssukautta. <3 Nyt olen jonkin verran espanjalaisia ja belgialaisia ostanut, ovat olleet ihan OK. :) Ja just kakkuihin käynyt hyvin koristeena, varsinkin nuo espanjalaiset.
PoistaNäyttää ja kuulostaa kyllä todella hyvältä! :) Oikeaa pehmistä ei tullut kyllä syötyä maailmasiin aikoihin,
VastaaPoistaKiitos Jack :) Pehmis on ihan parasta. Jos irtojätskiä meen ostamaan, niin yleensä valkkaan pehmiksen tai Frozen Yoghurtin (sekin niin hyväää). :p Pitää ehkä koittaa tehä pehmistä joskus itse..luulis olevan kuitenkin helpohkoa :D?
PoistaHieno kakku!
VastaaPoistaJa mansikkapehmis on minunkin lempparia!
Mukavaa sunnuntai päivää!
Kiitos Sari, kesäistä herkkua on tämä.:)
PoistaJust tänään bongasin suomalaisiakin manssuja (hinta oli vaan aikas hurja vielä,pitää oottaa et vähän hinta laskee :/).
Tänään bongattiin kahvilassa uus pehmismaku, laku-vanilja! Arvaas oliko pakko maistaa, ja sepäs onkin mun uus suosikki pehmis :D ;)
Nam mitä herkkua varmasti!! ♥
VastaaPoistaKiitos :) On kyllä kesäistä tämä. Mansikat on ihania, harmi vaan että suomalainen manssukausi on niin lyhyt. Pitää ottaa nyt kaikki herkut kesästä irti :)
PoistaOnpas herkulloisen näköistä.
VastaaPoistaKiitos Tupu. On kesäinen kakku, ja suht helppo tehdäkin. Nyt kannattaa kun kohta kotimaiset kypsiä ☺️
VastaaPoista+Nam,mansikka +kesä on herkkua:)
VastaaPoistaKyllä! Olen täysin samaa mieltä :)) Mansikat ja kesä vaan kuuluvat yhteen. <3
Poista