Tänään iski jälleen leivontavimma, ja tein kahvin kanssa unelmatorttua. Pakastimen kätköistä kesäistä makua herukoista, sitruunaista banaanimurskaa ja rinnalle vaniljavaahtoa. Mukavan raikas yhdistelmä, suklaa, bansku ja punaherukat ovat oiva makupari :)
Torttupohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoa
2 rkl kaakaojauhe (sokeroimaton)
1 tl leivinjauhe
1 tl vaniljasokeri
Lisäksi;
1-2 banaania, 1 rkl sitruunamehua,1-2 dl puna ja mustaherukkaa
2 dl vaniljakastiketta (vaahtoutuvaa)
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi
- Lisää varovasti käännellen keskenään sekoitetut kuivat aineet muna-sokerivaahtoon (siivilän läpi)
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
- Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia
- Kumoa pohja leivinliinan päälle, ja rullaa kepeästi tuoreeltaan liinan sisään (tälloin torttu ei repeile virallisessa täyttövaiheessa;))
- Murskaa banaani ja lisää sitruunamehu (estää tummumisen)
- Levitä jäähtyneen pohjan päälle banaanimurska ja punaherukat, rullaa tiiviiksi rullaksi
- Anna rullan vetätyä jääkaapissa
- Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi
- Leikaa torttu paloiksi, koristele puna-ja mustaherukoilla ja tarjoile vaniljavaahdon kera.
Ihanan näköistä! Hauska idea tarjota vaahto erikseen. Voi ottaa niin paljon kuin haluaa eikä tursua yli rullattaessa. :)
VastaaPoistaKiitos :) Tiesin, että porukassa tyyppejä, jotka ei vaahdoista pidä.. joten paremmaksi katsoin laittaa erikseen :);) Voisi toki laittaa tortun sisälle rullausvaiheessa.
PoistaOi namskis, kuulostaapa ihanan raikkaalta!
VastaaPoista:) Sopivan raikasta oli kyllä, banaani tuo makeutta yhdessä suklaapohjan kanssa, ja herukat kirpeyttä. Vaniljavaahto sopii kera tai esim. vaniljajäde.
PoistaKiva, erikoinen yhdistelmä. Täytyy kyllä testata!
VastaaPoistaMakeaa ja kirpeää, sopii hyvin yhteen :) Kiva, jos kokeilet, suosittelen ;)
Poista