tausta

keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Makujen suklaakakku




Alkukesä on mun suosikki, sillä juuri nyt on raparperisesonki kuumimmillaan. Oon odottanut tätä viime kesästä lähtien :D Viikonloppuna hyödynsin tuttaviltani saamiani raparperin varsia, ja keitin paksuhkoa raparperisosetta. Siitä sitten kehittyi hyvä syy leipoa kakku.
Testasin samalla SLY-paketista tulleen Teemakakut- kirjan kakkupohjaa, joka vaikutti hyvältä, ja erilaiselta tekovaiheiltaan. Tuli ihanan mehevä suklaakakkupohja. Tätä hyödynnän varmasti jatkossakin, jos haluaa suklaista leivonnaista tarjolle. Kirjan ohjeeseen tein kuitenkin hieman muutoksia, sillä puolitin ohjeen, sekä vaihdoin vehnäjauhot perunajauhoihin (gluteeniton versio). Halusin testata myös uutta Valion sitruuna-lakritsirahkaa kuorrutteeksi, sillä suklaa ja lakritsi toimivat hyvin yhdessä. Kuorrutteen pursotin uudella kakunkoristeluvälineellä, jonka sain myös pariltani, kiitokset vielä. Tuo lakurahka oli muuten ihanaa kuorrutteessa, sopii hyvin raparperinkin kanssa. Oli vaikeaa keksiä nimeä tälle kakulle, mutta olkoon se sattuuneesta syystä "Makujen suklaakakku" (aikas monta osaa, jotka kyllä liittoutuvat hyvin yksiin).

Kakkupohja:

125 g tummaa suklaata
20 g voita
3 kananmunaa
1 tl suolaa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl perunajauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
  • Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuon pohja (20 cm halkaisija) leivinpaperilla, ja voitele reunat
  • Sulata suklaa ja voi varovasti miedolla lämmöllä, anna jäähtyä
  • Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. 
  • Vatkaa suola ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi
  • Vaahdota eri kulhossa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri
  • Sekoita suklaasula varovasti keltuaisvaahtoon (käännä hieman taikinaa sekaisin pallovispilän avulla)
  • Sekoita perunajauho sekä leivinjauhe keskenään, siivilöi keltuais-suklaavaahdon joukkoon
  • Kääntele varovasti valkuaisvaahto joukkoon (ensin pieni määrä 1/3 osa) sitten vasta loput. 
  • Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia
  • Anna kakun jäähtyä täysin vuoassaan
Päällinen:

1 dl raparperihilloa
hieman mansikoita (murskana)
1 prk sitruuna-lakritsirahkaa (Valio)
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
(tummasuklaalastuja)
  • Levitä jäähtyneen kakun pinnalle ensin hillo ja sitten mansikkamurska
  • Vaahdota vaniljakastike kovaksi vaahdoksi
  • Lisää vaahtoon rahka
  • Pursota kakun pinnalle ruusukkeita
  • Vuolin koristeeksi muutamia suklaalastuja tummasta suklaasta



4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiva, Kannattaa kokeilla, oli toimiva testaus. :)

      Poista
  2. Aih, kuinka herkullinen.
    Melkein syön kakun jo silmilläni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Lakritsi, suklaakakku ja raparperi, makuina toimivat yllättävän hyvin. Tulee tehtyä varmasti toistekin. Raparperi on lempparia.:)

      Poista