Piiraspohja: (gluteeniton)
100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (riko rakennetta hieman)
1 dl perunajauhoa
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhe
-> Piiraspohjan päälle punaherukkaa ja mustaherukkaa (tai vain toista)
-> halutessaan voi laittaa hieman sokeria (itse en laittanut)
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
(vuoka 24 cm halkaisijaltaan)
- Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
- Kuivat aineet kaikki sekaisin, ja lisää ne vaahdon joukkoon (vatkaa enää sen verran että jauhot sekoittuvat hyvin taikinaan)
- Painele taikina voideltuun piirasvuokaan
- Levitä marjat piiraspohjan päälle tasaisesti sekaisin.
- Sekoita keskenään kermaviili, kanamuna ja vaniljasokeri -> kaada piirakan päälle ja levitä hieman
- Paista 200 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia
Tämä maistui hyvältä Ystävien kesken kahvipöydässä. On ihanan raikasta, ja toi niin mieleen kesän ja kaikki ihanat kausiherkut. <3 Huomaa kaunis ruusu, jonka sain piristämään päivääni. <3
on kyllä niin pirteän näköinen piirakka =)
VastaaPoistaKiitos Vilijaana. :) Pikkuisen pirteyttä talven keskelle.
VastaaPoistaMarjapiirakat on huippuhyviä! Näyttää erittäin hyvältä :)
VastaaPoistaNiin ovatkin, suosikkileivonnaisiin kuuluvat minullakin. Kaikkein parasta on, että variaatioita on vähän sesongin mukaan vaikka kuinka paljon. Kiitos Jack. :)
Poista