tausta

tiistai 13. joulukuuta 2016

Mehevä feta-kylmäsavulohipiiras





Itsenäisyyspäivän kahvitteluihin valmistin myös suolaista piirasta. Minulla on luotto-ohje piiraspohjaan, jolla tulee pehmoinen mehevä ja maukas lopputulos. Olen löytänyt perusohjeen pohjaan täältä Nainen Talossa- blogista. Varioin sitä toki aina vaihtelemalla hieman eri jauhoja ja rasvoja. Nyt kokeilin kaupasta löytämääni saksanpähkinäöljyä, josta tuli ihana pähkinäinen makuvivahde. Jos itsekin olen mukana maistelemassa, teen joko kasvis/kala/kalkkunatäytteisen (ruokarajoitteista johtuen;)). Jos teen muille tai tilauksesta, niin yksi suosikkitäyte on saunapalvikinkkupiiras. Tällä kertaa tein kalaversion.

Piiraspohja:
1 dl saksanpähkinäöljy
1 dl hienoa porkkanaraastetta
1 dl kaurahiutaleita
1 dl grahamjauhoa
1/2 tl leivinjauhe

Piirastäyte:
150 g kylmäsavulohta
2 eri väristä paprikaa (punainen, keltainen)
1 dl persiljasilppua
1 rkl tillisilppua
150 g fetapaloja (Apetit valkosipuli, yritti)

Päällinen:
1 prk täyteläinen paksu 4 % ruokakerma (Flora)
1 kananmuna
paprikajauhe (smoked), mustapippuri

  • Raasta porkkana hienoksi 
  • Lisää kulhoon ensin öljy ja porkkanaraaste, sekoita 
  • Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.
  • Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
  • Levitä pohja piirasvuokaan esim haarukan avulla
  • Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 8 minuuttia
  • Laita silppuriin tai monitoimikoneeseen(sauvasekoittimessa oleva lisäosa) kylmäsavulohi ja pestyt lohkotutpaprikat sekä yrttit, aja tasaiseksi karkeaksi massaksi.
  • Levitä esipaistetulle pohjalle
  • Ripottele päälle fetakuutiot
  • Sekoita munat, mausteet ja ruokakerma keskenään, levitä lopuksi piiraan päälle.
  • Paista uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes pinta hieman saanut väriä. 

6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä piirakkaa! Saksanpähkinäöljy kuulostaa kokeilemisen arvoiselta tuotteelta. Jos osuu kaupassa pullo kohdalle, niin matkaan lähtee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tsekata valikoimat. Itse yllätyin, että öljy toimi aivan yhtä hyvin (jopa paremmin) kuin muu rasva. Voisi kokeilla myös vaikka pistaasiöljyä. Tuo saksanpähkinäöljy on vähän hintavaa mutta riittää useampaan piiraaseen. :)

      Poista
  2. Oi miten ihanat elementit on piirakassa. Ihan vesi herahti kielelle. Ihanaa viikonloppua Kaura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylmäsavulohi sopii hyvin suolaisiin piiraisiin. On mehevä suolainen tarjottava. Kiitos samoin Kaisa, ihanaa sunnuntaita! <3

      Poista
  3. Noista aineista on pakko tulla hyvää !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :) Tämä on yksi suosikkipiiraista, kylmäsavulohi on mehevä täyte. Pohjaa kannattaa testata, ihastut varmasti.

      Poista