Itsenäisyyspäivän kahvitteluihin valmistin myös suolaista piirasta. Minulla on luotto-ohje piiraspohjaan, jolla tulee pehmoinen mehevä ja maukas lopputulos. Olen löytänyt perusohjeen pohjaan täältä Nainen Talossa- blogista. Varioin sitä toki aina vaihtelemalla hieman eri jauhoja ja rasvoja. Nyt kokeilin kaupasta löytämääni saksanpähkinäöljyä, josta tuli ihana pähkinäinen makuvivahde. Jos itsekin olen mukana maistelemassa, teen joko kasvis/kala/kalkkunatäytteisen (ruokarajoitteista johtuen;)). Jos teen muille tai tilauksesta, niin yksi suosikkitäyte on saunapalvikinkkupiiras. Tällä kertaa tein kalaversion.
Piiraspohja:
1 dl saksanpähkinäöljy
1 dl hienoa porkkanaraastetta
1 dl kaurahiutaleita
1 dl grahamjauhoa
1/2 tl leivinjauhe
Piirastäyte:
150 g kylmäsavulohta
2 eri väristä paprikaa (punainen, keltainen)
1 dl persiljasilppua
1 rkl tillisilppua
150 g fetapaloja (Apetit valkosipuli, yritti)
Päällinen:
1 prk täyteläinen paksu 4 % ruokakerma (Flora)
1 kananmuna
paprikajauhe (smoked), mustapippuri
- Raasta porkkana hienoksi
- Lisää kulhoon ensin öljy ja porkkanaraaste, sekoita
- Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.
- Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
- Levitä pohja piirasvuokaan esim haarukan avulla
- Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 8 minuuttia
- Laita silppuriin tai monitoimikoneeseen(sauvasekoittimessa oleva lisäosa) kylmäsavulohi ja pestyt lohkotutpaprikat sekä yrttit, aja tasaiseksi karkeaksi massaksi.
- Levitä esipaistetulle pohjalle
- Ripottele päälle fetakuutiot
- Sekoita munat, mausteet ja ruokakerma keskenään, levitä lopuksi piiraan päälle.
- Paista uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes pinta hieman saanut väriä.
Herkullisen näköistä piirakkaa! Saksanpähkinäöljy kuulostaa kokeilemisen arvoiselta tuotteelta. Jos osuu kaupassa pullo kohdalle, niin matkaan lähtee :D
VastaaPoistaKannattaa tsekata valikoimat. Itse yllätyin, että öljy toimi aivan yhtä hyvin (jopa paremmin) kuin muu rasva. Voisi kokeilla myös vaikka pistaasiöljyä. Tuo saksanpähkinäöljy on vähän hintavaa mutta riittää useampaan piiraaseen. :)
PoistaOi miten ihanat elementit on piirakassa. Ihan vesi herahti kielelle. Ihanaa viikonloppua Kaura
VastaaPoistaKylmäsavulohi sopii hyvin suolaisiin piiraisiin. On mehevä suolainen tarjottava. Kiitos samoin Kaisa, ihanaa sunnuntaita! <3
PoistaNoista aineista on pakko tulla hyvää !!
VastaaPoistaSuosittelen :) Tämä on yksi suosikkipiiraista, kylmäsavulohi on mehevä täyte. Pohjaa kannattaa testata, ihastut varmasti.
Poista