tausta

keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Mustikkainen murupiiras

Tein viime viikonloppuna tällaista mustikkapiirasta yllätykseksi kotiin palaaville matkalaisille. Kaapissa sattui olemaan soijajugurttia (josta en pitänytkään sellaisenaan makeutensa vuoksi), ja ajattelin sen sopivan enemmän leivontaan. Tämä saikin kehuja mehevyytensä vuoksi. Piiras on myös erittäin nopeatekoinen. Tästä tuli samalla vegaaninen, mutta voi toki käyttää tavallisia maitotuotteita esimerkiksi rahkaa, maustamatonta jugurttia, piimää tai kermaviiliä.

100 g voita (itselläni Keiju sininen, maidoton)
1/2 dl sokeria
1/2 purkkia soijajugurttia (maustamaton Alpro)
1 dl kaurahiutaleita
3/4 dl perunajuhoa
1/2 dl ruisjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia

2- 3 dl mustikkaa
1 prk soijajugurttia (150 g)

1 1/2 dl kaurahiutaleita
25 g voita (Keiju sininen, maidoton)
ripaus kanelia
1/2 dl sokeria

  • vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ilmavaksi vaahdoksi
  • sekoita kuivat aineet keskenään
  • lisää jugurtti voi sokerivaahtoon
  • lisää lopuksi kaikki kuivat aineet, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi (käytin sähkövatkainta, nopea pyöräytys)
  • levittele taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjavuokaan (20 cm)
  • levittele mustikat taikinan päälle
  • levittele lusikalla soijajugurtti päälle
  • sekoita päällisen muruseos keskenään, ripottele lopuksi piirakan päälle
  • paista 200 asteessa noin 25 minuuttia
  • anna jäähtyä, ja tarjoile vaniljavaahdon kanssa

16 kommenttia:

  1. Tällaiset mustikkapiirakat on just parhaita, itselläni yleensä se kermaviiliversio ja sitten tuota ihanaa murua päälle ♥ Näyttää tosi herkulliselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaista tulee tehtyä enemmän eri marjayhdistelmillä kesäaikaan. :) Tämä on kiva, kun voi vähän vaihdella aina, ja suht helpolla saa herkkua. Kiitos, ja oikein mukavavaa Pääsiäistä sinulle <3

      Poista
  2. Mustikkapiirakka on aina vaan niiiiiiin ♥
    Pitääkin joskus testata tuo soijajogurtti leivonnassa. Itsekään en oikein sen mausta sellaisenaan välitä, mutta hyvä tietää että leivonnassa toimii! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikkapiirakkaa tulee aika harvoin tehtyä, vaan pitäisi useammin, on herkkua! :) <3 Kannattaa testata leivontaan soijajugurttia, itsessään suht makeata ja tuo pehmoisuutta ja mehevyyttä. :) Ihanaa Pääsiäisviikonloppua! <3

      Poista
  3. Herkullinen on tämä mustikkapiiras. Soijajogurtti on minulle ihan uusi tuttavuus leivonnassa. Leppoisaa helatorstaaita sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kamalaa.. päivätkin sekaisin, tarkoitin kiirastorstaita♥

      Poista
    2. :) Kannattaa kokeilla tuota soijajugurttia ihan vaikka vaan leivonnan vuoksi. Tuo mehevyyttä ja pehmoisuutta, ja on itsessään suht makeaa (vaikka onkin maustamaton). Huom! Soijajugurttia on myös valmiiksi makeuttamatonta, mutta minulla oli käytössäni se maustamaton perusjugu, joka makeahko luonnostaan. Kiitos samoin, ja ihanaa Pääsiäisviikonloppua! <3

      Poista
  4. Nam..mitä herkkua..ihanalta näyttää! Leppoisaa päivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinulle, ja mukavaa Pääsiäisviikonloppua <3

      Poista
  5. Mustikka on yks mun lemppareita <3
    Ihanaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikat on nam <3 Marjat ylipäänsä on mun herkkua. :) Odotan kovasti aina marjasesonkia, niin saa tuoretta hyvää. Mukavaa Pääsiäisen aikaa.<3

      Poista
  6. Nam! Ihana piiras!
    Hyvää pääsiäistä!🐣❤️🐥

    VastaaPoista
  7. Ihanaa herkkua tarjolla. Mukavaa alkanutta huhtikuuta sinulle.

    VastaaPoista