Pohja:
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl ruisjauhoa
50 g voita
2 palaa tummaa suklaata rouheena
0.25 dl suolapähkinöitä
2 rkl mantelilikööriä
- sulata voi
- sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa, raasta suklaa joukkoon
- lisää voisula
- sekoita tasaiseksi, ja levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille ripotellen
- paista 200 asteessa noin 10 min (tarkkaile ettei pala)
- anna jäähtyä täysin (jotta rapeutuu)
- murskaa kauralastupohja teholeikkurilla tasaiseksi massaksi
- levitä leivinpaprilla vuoratun 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja painele tasaisesti, ja myös niin ylös reunoille kuin mahdollista (vuoan reunat voitelin ensin kevyesti ja vuorasin leivinpaperilla -> tämä auttaa irrotusvaihetta).
- paista pohjaa 180 asteessa noin 10 minuuttia
- anna jäähtyä kylmäksi, levittele mantelilikööri pohjan päälle pullasudilla
Täyte:
2.5 dl vaahtoutuvaa vailjakastiketta (Flora vanilla)
1/2 sitruunan mehu
70 g tummaa suklaata
noin 3 rkl kuumaa kahvia
1/2 purkkia appelsiinirahkaa (Valio)
- kiehauta kahvi. Lisää kuuma kahvi pieneksi pilkotun tumman suklaan joukkoon, sekoittele kunnes sulaa. Anna jäähtyä kylmäksi.
- vaahdota vaniljakastike täysin kylmänä niin kovaksi vaahdoksi kuin mahdollista
- purista sitruunasta mehu, ja lisää vaniljavaahdon joukkoon samalla koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Vaahdon pitäisi huomattavasti jämäköityä.
- lisää seuraavaksi jäähtynyt suklaa-kahviseos ohuena nauhana edelleen vatkaten.
- lisää lopuksi appelsiinirahka, sekoita tasaiseksi massaksi, joka selkeästi jämäkkää.
- tasoittele jäähtyneen pohjan päälle.
- anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia
- irrota varovasti vuoasta, ja aseta tarjoiluvadille
Appelsiinisuklaavaahto
50 g tummaa suklaata
1/2 dl kermaa
1/2 purkkia appelsiinirahkaa
(minivaahtokarkkeja tai muista värikkäitä makeisia)
- kiehauta kerma
- pilko suklaa aivan pieneksi kulhoon
- lisää kuuma kerma, ja sekoittele kunnes tasainen suklaamassa
- anna jäähtyä täysin kylmäksi
- vaahdota kylmä suklaa-kerma, lisää rahka joukkoon
- koristele lopuksi kakku vaahdolla esim. pursotuksilla ja minivaahtokarkeilla.
Nam minkä näköinen! Ja varsin mielenkiintoinen resepti. Ihanaa, kun on ilman liivatetta. Niissä on kyllä ihan erimkoostumus. Otanpa talteen!
VastaaPoistaLiivatteettomat kakut on suosikkeja tällä hetkellä, koska käteviä tehdä, ja koostumus on niin silkkinen ja pehmoinen. :) Kiitos, ja mukavaa viikon jatkoa Tita <3
PoistaTämä kuulostaa jo niiiiiiin herkulliselta, että näin nälkäisenä en uskalla edes ajatella että miltä tuo herkkum maistuu.... ;)
VastaaPoista:D Appelsiini ja suklaa yhdessä ovat hyvä yhdistelmä. Mukavaa loppuviikkoa Nanne <3
PoistaNami mikä kakku! Varmasti hyvää! 😃❤
VastaaPoista:) Kiitos Taru. Nämä liivatteettomat kakut ovat siiitä kivoja, kun niin helposti voi vaihdella makuja ja koostumus pehmeän täyteläinen. Mukavaa viikon jatkoa sinulle! <3
PoistaOi miten herkullisen kuuloinen resepti ja ihanan näköinen kakku! ♥ Kaikki sopii varmasti loistavasti yhteen tässä :)
VastaaPoistaKiitos. Appelsiini tuo kivaa raikkautta suklaaseen. :) Mukavaa alkavaa viikonloppua!<3
PoistaNäyttää suussasulavan herkulliselta ja varmasti onkin♥
VastaaPoista:) Liivatteettomuuden vuoksi rakenne on silkkinen. Kiitos <3 Ja rentoa loppuviikkoa sinulle :)
PoistaOi mitä herkkua!
VastaaPoista:) Appelsiini ja suklaa on hyvä pari, sulautuvat yhteen. Kivaa loppuviikkoa sinulle <3
PoistaIhanan näköistä kakkua! Suklaa ja appelsiini on täydellinen yhdistelmä. Hyvää viikonloppua! <3
VastaaPoistaKiitos Anni. :) Samoin ihanaa viikonloppua! <3
PoistaTämä on varmasti ihanaa. Tuo reunakin on niin herkullisen näköinen ja makuna appelsiini ja suklaa mikään ei voi mennä vikaan.
VastaaPoista:) Kiitos Tupu. Mukavaa viikonloppua teidän porukalle <3
PoistaOijoi tämä(kin):) näyttää niin herkulta! Suklaa ja appelsiini kyllä toimii:) Leppoisaa alkavaa viikonloppua♥
VastaaPoistaKiitos Päde. :) Ja aurinkoista viikonloppua! <3
PoistaVoi nam! Appelsiinia ja suklaata ♥ Myös pohjan ainekset ja tuo amarettokostutus kuulostavat herkuilta :)
VastaaPoistaKiitos Minka :) Mukavaa viikkoa sinulle <3
PoistaNäyttää todella herkullisen suklaisen silkkiseltä: D Itekin tykkään tehdä moussekakut ilman liivatetta nimenomaan rakenteen takia. Ja onhan se helpompaakin, kun ei tarvitse liotella, kuumentaa ja lorotella ohuena nauhana :)
VastaaPoistaRakenteesta tulee tosiaankin aivan erilainen kuin liivatteilla hyydytetyissä. :p Mulla on parit kerrat epäonnistunut liivatekakut, ja sepäs harmittaa :/ Nämä liivatteettomat omia suosikkeja. :) Mukavaa viikonloppua Jack! :)
VastaaPoistaTää menee kokeiluun, näyttää herkulliselta 😍
VastaaPoistaKiva, jos innostut kokeilemaan. :) Kiitos, ja mukavaa alkavaa viikonloppua! <3
Poista