Tämän piirasohjeen löysin täältä. Tätä oli tarjolla työpaikallani taannoin, koska lupasin leipoa omenapiirasta. Tämä piiras loppui aika nopeasti, ja ohje jää vakikäyttöön. Muuntelin alkuperäistä ohjetta, sillä pienensin sitä vuokaani sopivaksi, ja käytin myös mantelijauhoa.
Suolakaramelli:
1.5 dl kermaa25 g voita
1.5 dl fariinisokeria
1.5 tl suolaa (Himalajan merisuola)
- kiehauta kerma ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa
- keittele miedolla lämmöllä kinuskiksi, noin 10 minuuttia
- lisää lopuksi voi ja suola
- anna jäähtyä
100 g voita
0.75 dl sokeria
1 pieni kananmuna
1 dl vehnäjauhoa
1 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/4 tl suolaa
- vaahdota voi ja sokeri erittäin kuohkeaksi vaahdoksi (noin. 6 minuuttia)
- lisää kananmuna ja vatkaa vielä noin kolme minuuttia
- sekoita kuivat aineet keskenään
- lisää voi-sokeri-munavaahdon joukkoon
- pyöräytä taikina vatkaimella tasaiseksi
- levitä taikina lusikan tai nuolijan avulla pitkänmalliseen tai pyöreään (22 cm) piirasvuokaan (voideltuun ja mantelijauhotettuun)
Muruseos:
1 dl kaurahiutaleita
0.25 dl fariinisokeria
0.25 dl vehnäjauhoa
1 tl kanelia
0.25 g voita
- mittaa kaikki ainekset kulhoon, ja nypi tasaiseksi muruseokseksi
Täyte:
noin 7 kappaletta pieniä kotimaisia omenoita
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl sokeria
1 tl kanelia
- pese ja viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi
- laita kulhoon maissitärkkelyksen, sokerin ja kanelin kanssa, sekoita hyvin.
- levitä omenatäyte pohjan päälle tasaiseksi
- lisää puolet suolakaramelliseoksesta omenoiden päälle
- lisää muruseos lopuksi piiraan päälle
- paista 175 asteessa noin 40 minuuttia
- anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi
- valuta piiraan päälle vielä hieman suolakaramelliviivoja
- tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Sulla on täällä aina mun suosikki-makuyhdistelmät :P Nammmmm!
VastaaPoistaTämä oli kyllä pehmoista ja tuo suolakaramelli sopii erittäin hyvin omenoiden kanssa :) Mukavaa viikkoa! <3
PoistaOn varmasti ihan mielettömän hyvää!!! *slurps*
VastaaPoistaSuosittelen testaamaan. Omput ja tuo karamelli on erittäin hyvä yhdistelmä. :) Mukavaa viikon alkua! <3
PoistaViikonloppukokki on lisännyt kommentin tekstiisi
VastaaPoistaIhania makuja! Mantelijauho leivonnaisissa tekee ihmeitä!
Ja onnistuin poistamaan vahingossa kommentin :( Mutta olen samaa mieltä, mantelijauho mehevöittää leivonnaisia. :) Mukavaa viikkoa <3
PoistaOmena ja kinuski on ihan täydellisiä yhdessä :)
VastaaPoistaOvat kyllä hyvä pari :) Ja hieman hapokas omena kannattaa valita. Mukavaa viikon jatkoa <3
PoistaSuolakaramelli namnam. Kuulostaa herkulta!
VastaaPoistaTätä kannattaa kokeilla, jäi vakio-ohjeeksi. :) Tuo suolakaramelli ja omenat kävivät hyvin yksiin. Mukavaa viikkoa! <3
PoistaSer så gott ut!
VastaaPoistaTack Katarina, Äpplen och karamellen passar så god med varandra. Ha de bra veckan! <3
VastaaPoista