tausta

maanantai 24. syyskuuta 2018

Paahtoleipä

Meillä järjestettiin taannoin rapujuhlat. Paahtoleipää ei ollut, joten sain idea kokeilla tehdä sitä itse. Alkuperäinen ohje on täältä, mutta teinkin sen leipävuokaan. Paahtoleivästä tuli heti lisätilausta, joten kirjoitan ohjeen tännekin. :)

Taikina:

2.5 dl vettä
4 rkl maitoa
12 g hiivaa
2 rkl sokeria
9 dl vehnäjauhoa
2 tl suolaa
2 rkl pehmeää voita
1 kananmuna (pieni)

Pinta:
vettä, seesaminsiemeniä

  • lämmitä vesi ja maito kädenlämpöiseksi
  • lisää nesteeseen hiiva ja sokeri
  • jätä seisomaan 5 minuutiksi
  • sekoita omassa kulhossa jauhot ja nypi pehmoinen voi joukkoon
  • sekoita muna vesi-hiivaseokseen
  • lisää jauhot nesteeseen ja vaivaa sähkövatkaimella kunnes taikina kiinteytyy
  • laita kelmu kulhon päälle ja anna kohota 
  • voitele leipävuoka, ja peitä pohja ja reunat leivinpaperilla 
  • kaada taikina vuokaan ja anna vielä levätä hetken
  • voitele pinta vedellä ja ripottele reilusti seesaminsiemeniä päälle
  • paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia (175 astetta)
  • anna jäähtyä täysin ennen kuin siivutat

8 kommenttia:

  1. Oho en oo koskaan tullu ajatelleeksikaan, että paahtoleipääkin vois tehdä itse! :D Näyttää tosi herkulliselta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla :) Reseptejä löytyi monenlaisia, ja tämäkin alkujaan hampurilaissämpylöihin, mutta toimi hyvin näinkin. :) Kiitos, ja mukavaa viikkoa sinulle <3

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Joo! :) Rapujuhlat on tosi kivoja järkättäviä. Kattaus, juomat, menu jne. on mukavia suunniteltavia. Kivaa viikkoa! :)

      Poista
  3. Oooh miten herkullisen näköinen paahtis, pitääpä kokeilla ensitilassa.
    Mukavaa viikonloppua sinulle <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä on tullut ihan lempparileipä leivonnan suhteen. Aika helposti tulee tämä, vaikka vaatii hieman aikaa. Kiva, jos kokeilet. Mukavaa viikonvaihdetta <3

      Poista