tausta

torstai 8. joulukuuta 2016

Suklaapavlova vadelmahunnulla



Pidän kovasti juhlien järkkäilystä, ja päätin pitää luonani Itsenäisyyspäivän kunniaksi pienet kutsut. Mietin etukäteen tarjottavia, ja halusin kokeilla jotain uutta. Täytyy sanoa, että lähes joka reseptilehdessä ja joululeivontavihkossa mitä oon selaillut, on tehty pavlovaa. No tuli kuitenkin hieman kiire, ja valinnan vaikeus makeiden tarjottavien suhteen. Pähkäilin vielä aivan viime hetkillä vaihtoehtoja, sillä niitä olikin aika monta listalla. Houkutus oli kuitenkin suuri kokeilla tätä, kun niin pinnalla ollut kyseinen leivonnainen.  Aamulla kello 7.30 ylös,  ja saman tien ohje sekä kulhot esiin. Marenki vaahdoksi, ja unohdin uuniin pariksi tunniksi. ;) Kerkesi hyvin vielä järkkäilemään, ja aamulenkilläkin käväisemään. Siitä loistava tarjottava, että voi tehdä hyvissä ajoin pohjan valmiiksi (itselläni tosin tuo etukäteismenettely ei juuri tällä kertaa toiminut;)). Vasta hetkeä ennen vieraiden tuloa päällystin sen, ei pidä säilytyksestä (marenki hävittää rapsakkuuden).

Tästä tulikin kahvipöydässä hitti, ja kaikki meni. Harmittaa etten aikaisemmin ole tehnyt tätä. Päältä rapea, ja ihana sitkoinen sisus yhdistettynä pehmeään vaahtoon ja raikkaisiin vadelmiin, todella toimii. Tämä ohje jää mun vakkarilistalle, ja aikomus kokeilla pian muitakin yhdistelmiä ja päällisiä. Ohjeena käytin tätä; Aina nälkä-blogista löytynyttä, täytteet vaan vaihdoin saatavilla olevien ainesten mukaisiksi. 

Pavlova-pohja;

3 kananmunan valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Päälle; 
1 dl vaniljakastiketta (vaahtoutuva)
2 rkl kaakaojauhe
1rkl sitruunamehua
2 dl vadelmia
  • Vatkaa kuivassa puhtaassa kulhossa ensin valkuaisia vaaleaksi vaahdoksi
  • Lisää sokeria erä kerrallaan vähitellen
  • Kun vaahdosta tulee kiiltävää, jämäkkää niin lopeta vatkaus
  • Lisää sitruunamehu, ja kaakaojauho siivilän lävitse.
  • Nostele vaahtoa varovasti niin että ainekset sekoittuvat keskenään
  • Kaada koko massa leivinpaperin päälle uunipellille, ja muotoile ihan kepeästi ympyrän muotoon (minulla tuli yhden normaalin ruokalautasen kokoinen). Jätin ympyrän aaltoilevaksi keoksi ja muotoilin vaan hiukan.
  • Paista uunin alatasolla 100 asteessa noin 2 h. 
  • Avaa uunin luukku ja anna marengin kuivua
  • Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää sitruunamehu joukkoon, ja vatkaa kunnes vaahto jämäköityy (sitruunan happo kiinteyttää vaahtoa). Lopuksi siivilöi kaakaojauhe joukkoon ja vatkaa tasaiseksi ruskeaksi vaahdoksi. 
  • Hieman ennen tarjoilua, irrota pavlova pohja tosi varovasti leivinpaperista, ja asettele vadille.
  • Ensin laita päälle kaakaovaahto ja lopuksi vadelmat, nauti melko pian täyttämisen jälkeen. 




Tampereen joulutorilla on ihana uusi valopallo <3 

6 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää!
    Kiva tuo Valopallo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari. Tämä oli kyllä ehdottoman positiivinen leivonnaiskokeilu. :) Tampereen joulutori on aika kiva, paljon valoja ja tunnelmaa. :)

      Poista
  2. Oih, marenki on niin suurta herkkua ja siihen vielä vadelmat päälle...ihanaa alkavaa viikkoa Kaura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaa ja vadelmat kyllä toimivat yhdessä. Makeaa ja raikasta herkkua :) Kiitos Kaisa, samoin sinulle, mukavaa viikon alkua :)

      Poista
  3. Ihastuttavan näköistä pavlovaa! Marenki on kyllä todella herkullista. Koskaan en ole pavlovaa kokeillut, mutta brita-kakkua on tullut tehtyä useinkin, samoin kun perus pikkumarenkeja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Täytyy taas tunnustaa, että itse en ole ikinä tehnyt esim. perus marenkeja :o Minun marenkileivonnaiset on pysytelleet visusti Britatortun ja sitruuna-marenkitortun välissä, ja nyt kyllä ihastuin tähän. Täytyy ottaa lisää marenkijuttuja testiin, innostuin niin. :D

      Poista