Nämä karamellihunnutetut suklaapalat katosivat kerralla kahvipöydästä Pääsiäisen aikaan. Teki mieli leipoa jotakin, ja bongasin täältä ihanan suklaisen ohjeen. Pohjan tein sellaisenaan (tosin gluteenittomana), mutta päällinen muuttuikin sitten aivan toisenlaiseksi. Syynä oli, että saatavilla olevat aineet sopivat paremmin kinuskiin, ja meillä sattui olemaan myös aprikooseja. Joskus koitan myös täysin alkuperäisen ohjeen mukaan, sen verran houkuttava tapaus. Muunnokseni osoittautui kuitenkin hyväksi ratkaisuksi, sillä ei jäänyt muruakaan jäljelle. ;)
Kakkupohja: (vuoka 20 cm halkaisija)
150 g voita
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kylmää vahvaa kahvia
3/4 dl perunajauhoja
1/2 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
1 dl kermaa
1/2 dl tummaa siirappia
1/2 dl sokeria
Aprikoosin puolikkaita noin 4 kpl (puolet säilyketölkistä)
suolapähkinöitä
tummaa suklaata
- Sulata voi, jäähdytä
- Munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi
- Lisää kylmä kahvi varovasti
- Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet
- Kääntele taikinaa varovasti, nuolijalla nostellen
- Lisää lopuksi sula voi, kääntele taikinaan, älä sekoita liikaa
- Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, ja voitele reunat
- Kaada taikina vuokaan, ja paista 175 asteessa, noin 25 minuuttia
- Anna kakun jäähtyä rauhassa vuoassaan
- Huuhtele ja valuta aprikoosit, murskaa hienoksi (haarukalla)
- Laita kattilaan siirappi, kerma ja sokeri, keittele hiljalleen kinuskiksi, anna jäähtyä
- Päällystä jäähtynyt kakkupohja aprikoosimurskalla, levittele tasaisesti pinnalle (anna kakun olla vielä vuoassa, älä irrota reunoja)
- Kaada seuraavaksi jäähtynyt kinuski päälle, ja levitä kauniiksi kerrokseksi
- Laita kakku viileään, ja anna tekeytyä vähintään pari tuntia
- Koristele tummalla suklaalla ja suolapähkinämurskalla
- Kaada päälle kinuski
Oi miten herkullinen ohje! 😋 täällä pohjoisessa on vielä lunta mutta kyllä tämä kevät on jo hyvässä vauhdissa 😉
VastaaPoistaKiitos :) Suosittelen testaileen. Tulisipa tännekin jo kevät kunnolla. Kauhean vaihtelevaa ilmaa, välillä paistaa, sitten vettä ja lopuksi lunta.. :o Vapuksikaan ei ehkä ole aurinkoa luvassa..? Kivaa Vapun aikaa sinulle :)
PoistaSiis onpa herkullisen näköisiä....on kyllä pakko tuota herkkua kokeilla! Nam...
VastaaPoistaKokeile ihmeessä, vaikka nyt vapun aikaan. :) Kiitos.
PoistaOnpas kyllä ihahan näköista! Mullakin saattaa silloin tällöin päivitykset laahata perässä, taitaa olla kuukaudenkin vanhoja odottamassa parhaillaan julkaisua :)
VastaaPoistaJep, sama homma itselläni. Arki on melkoisen kiireistä, on töitä ja muuta menoa, joten blogille jää valitettavasti vähemmän aikaa. Kiitos Jack, ja hauskaa Vappua! :)
PoistaHerkullisen näköinen!
VastaaPoistaKyllä maistuisi!😋
Hyvää vappua sinulle!🎈🎭
Samoin Sari, super hauskaa Vappua! :) Kiitos, oli hyvä testaus. :p
PoistaOn varmasti aivan ihanaa! Kokeiluun, kokeiluun...
VastaaPoistaHauskaa Vappua, jospa se alkas lämpeneen vihdoin.
Samoin kiitos, Vappua, ja ihanaa alkavaa viikkoa sinulle. :) Kannattaa kokeilla, mehevää ja täyteläistä suklaakakkua tulee tällä. :)
PoistaSuklaa, aprikoosit ja kinuski kuulostaa mahtavalta combolta!
VastaaPoistaToimivat kyllä hyvin yhdessä. :) Vähän kuten Sacher-kakussa, mutta päällisen kinuski toi karamellisuutta, ja taittoi makumaailmaa.
PoistaOih, kuinka on herkullisen näköistä piirakkaa täällä tarjolla.
VastaaPoistaKiitos Tupu! =) Kannattaa kokeilla, jos kaipaa täyteläistä makeaa. :)
Poista