tausta

tiistai 25. huhtikuuta 2017

Karamelliset suklaapalat

Olin lomalla Pääsiäisviikolla, ja testailin hieman erilaisia leipomuksia. Vähän jälkijunassa tulee päivityksenä tänne blogiin, mutta kiireistä tämä "kevät" :D Onneksi on sentään suht valoisaa, mutta aivan hyytävää ollut monena päivänä. Tulis vaan jo lämpökin pian tänne, ainakin vapuksi toiveissa hyvät kelit. :)

Nämä karamellihunnutetut suklaapalat katosivat kerralla kahvipöydästä Pääsiäisen aikaan. Teki mieli leipoa jotakin, ja bongasin täältä ihanan suklaisen ohjeen. Pohjan tein sellaisenaan (tosin gluteenittomana), mutta päällinen muuttuikin sitten aivan toisenlaiseksi. Syynä oli, että saatavilla olevat aineet sopivat paremmin kinuskiin, ja meillä sattui olemaan myös aprikooseja. Joskus koitan myös täysin alkuperäisen ohjeen mukaan, sen verran houkuttava tapaus. Muunnokseni osoittautui kuitenkin hyväksi ratkaisuksi, sillä ei jäänyt muruakaan jäljelle. ;)




Kakkupohja: (vuoka 20 cm halkaisija)
150 g voita
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kylmää vahvaa kahvia
3/4 dl perunajauhoja
1/2 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
1 dl kermaa
1/2 dl tummaa siirappia
1/2 dl sokeria
Aprikoosin puolikkaita noin 4 kpl (puolet säilyketölkistä)
suolapähkinöitä
tummaa suklaata
  • Sulata voi, jäähdytä
  • Munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi
  • Lisää kylmä kahvi varovasti
  • Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet
  • Kääntele taikinaa varovasti, nuolijalla nostellen 
  • Lisää lopuksi sula voi, kääntele taikinaan, älä sekoita liikaa
  • Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, ja voitele reunat
  • Kaada taikina vuokaan, ja paista 175 asteessa, noin 25 minuuttia
  • Anna kakun jäähtyä rauhassa vuoassaan
  • Huuhtele ja valuta aprikoosit, murskaa hienoksi (haarukalla)
  • Laita kattilaan siirappi, kerma ja sokeri, keittele hiljalleen kinuskiksi, anna jäähtyä
  • Päällystä jäähtynyt kakkupohja aprikoosimurskalla, levittele tasaisesti pinnalle (anna kakun olla vielä vuoassa, älä irrota reunoja)
  • Kaada seuraavaksi jäähtynyt kinuski päälle, ja levitä kauniiksi kerrokseksi
  • Laita kakku viileään, ja anna tekeytyä vähintään pari tuntia
  • Koristele tummalla suklaalla ja suolapähkinämurskalla
  • Kaada päälle kinuski

14 kommenttia:

  1. Oi miten herkullinen ohje! 😋 täällä pohjoisessa on vielä lunta mutta kyllä tämä kevät on jo hyvässä vauhdissa 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Suosittelen testaileen. Tulisipa tännekin jo kevät kunnolla. Kauhean vaihtelevaa ilmaa, välillä paistaa, sitten vettä ja lopuksi lunta.. :o Vapuksikaan ei ehkä ole aurinkoa luvassa..? Kivaa Vapun aikaa sinulle :)

      Poista
  2. Siis onpa herkullisen näköisiä....on kyllä pakko tuota herkkua kokeilla! Nam...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, vaikka nyt vapun aikaan. :) Kiitos.

      Poista
  3. Onpas kyllä ihahan näköista! Mullakin saattaa silloin tällöin päivitykset laahata perässä, taitaa olla kuukaudenkin vanhoja odottamassa parhaillaan julkaisua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, sama homma itselläni. Arki on melkoisen kiireistä, on töitä ja muuta menoa, joten blogille jää valitettavasti vähemmän aikaa. Kiitos Jack, ja hauskaa Vappua! :)

      Poista
  4. Herkullisen näköinen!
    Kyllä maistuisi!😋
    Hyvää vappua sinulle!🎈🎭

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin Sari, super hauskaa Vappua! :) Kiitos, oli hyvä testaus. :p

      Poista
  5. On varmasti aivan ihanaa! Kokeiluun, kokeiluun...
    Hauskaa Vappua, jospa se alkas lämpeneen vihdoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin kiitos, Vappua, ja ihanaa alkavaa viikkoa sinulle. :) Kannattaa kokeilla, mehevää ja täyteläistä suklaakakkua tulee tällä. :)

      Poista
  6. Suklaa, aprikoosit ja kinuski kuulostaa mahtavalta combolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimivat kyllä hyvin yhdessä. :) Vähän kuten Sacher-kakussa, mutta päällisen kinuski toi karamellisuutta, ja taittoi makumaailmaa.

      Poista
  7. Oih, kuinka on herkullisen näköistä piirakkaa täällä tarjolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tupu! =) Kannattaa kokeilla, jos kaipaa täyteläistä makeaa. :)

      Poista