Pullataikina:
3 dl vettä
1/2 pala tuorehiivaa
1 dl sokeria
2 tl kardemumma
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
75 g voita
noin 8-> dl vehnäjauhoja
Täyte:
8 mariannekarkkia murskana
80 g voita
kananmuna voiteluun
- lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, liota hiiva
- lisää sokeri, suola, vaniljasokeri, kardemumma
- lisää vehnäjauhoja desi kerrallaan
- lisää loppuvaiheessa pehmeä voi (ei sula)
- lisää loput jauhot
- vaivaa taikina kimmoisaksi (käytin sähkövatkaimen taikinakoukkuja)
- kohota liinan alla noin 30 minuuttia
- kauli taikina suorakaiteenmalliseksi levyksi
- murskaa mariannet rouheeksi, sekoita pehmeään voihin
- levitä tasaisesti taikinalevylle
- käännä levystä vastakkain pitkät sivut keskelle, painele hieman liitoskohtaa umpeen
- leikkaa noin 1.5-2 cm levyisiä kaistaleita
- leikkaa kaistaleihin keskelle viilto lähes päähän asti
- nyöritä kaistaleiden säikeet keskenään, ja pyöräytä koko kierre kierteeksi
- anna kohota pellillä noin 10 minuuttia, voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa n.12 min
Siis mitä? piimää ja mariannekarkkia...en ole koskaan kuullutkaan että piimään voi tehdä pullataikinan. Nää menee kyllä heti kokeiluun, Kiitos Kaura ihanasta vinkistä ja iloa viikkoosi
VastaaPoistaTuo piimäpohjainen pullataikina kannattaa kokeilla; http://kauranlumoa.blogspot.fi/2017/03/pullabaarissa.html tuossa vielä linkki, jossa pullat tehty siihen. En tiedä mikä taika piimässä, mutta kuohkeus ja pehmeys on omaa luokkaansa. :) Jep,ja Mariannet oli aika hätänen ratkasu kanelipuutokseen :DD suosittelen. Samoin, iloista viikon jatkoa Kaisa.
PoistaPiimä - mahtavaa, jotain ihan uutta pullarintamalla! Tuotahan on nyt pakko kokeilla. Meillä muuten tuonnäköisiä kierrepullia kutsutaan syystä tai toisesta vintturoiksi. Googlauksen perusteella taitaa olla hyvin paikallinen ilmiö :)
VastaaPoistaTuo piimäpohjainen taikina on suosikki, kandee testata. En tiedä mikä siinä on, mutta se tekee erilaisen kuohkeuden ja pehmoisuuden taikinaan. :) Vintturat? enpä ole kuullutkaan, sopisi kyllä hyvin tällaisiin :D
PoistaKannattaa kokeilla. :) Ovat kiva vaihtoehto normi kanelikierteille. Kiitos.
VastaaPoista