Herkullista Pääsiäisen jatkoa kaikille! :)
Pullataikina:
5 dl vettä
1 pala tuorehiivaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemumma
1.5 tl suolaa
noin 10 dl vehnäjauhoa
50 g voita pehmeänä
1 kananmuna voiteluun
- Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen
- lisää sokeri, suola, kardemumma
- Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa hyvin
- Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi
- Vaivaa loput jauhot taikinaan, kunnes irtoaa kulhon reunoista mutta pehmoista (tulee myös pehmeä pulla)
- Anna kohota liinan alla puolisen tuntia
- Kumoa kevyesti jauhotetulle pöydälle ja jaa kahtia
- Muotoile taikinasta kevyesti jauhotetuilla käsillä kaksi palloa
- Kaulitse piirakan muotoon, ja asettele pyöreän piirasvuoan pohjalle x 2 (leivinpaperi apuna)
- Painele kepeästi piiraspohjat vuokien reunoille ja pohjalle
- Anna levätä hetken aikaa ennen täyttöä
Persikka-vaniljatäyte:
1 purkki persikanpuolikkaita mehussa
1 purkki Valio laktoositon rahka
- Valuta ja huuhtele persikat vedellä, laita siivilään jotta nesteet valuvat pois
- Viipaloi ohuiksi suikaleiksi
- Voitele piirakan reunat kananmunalla
- Levitä rahka pohjalle
- Asettele persikan viipaleet päälle, voitele kepeästi kananmunalla
- Paista 200 asteessa noin 15-20 min, kunnes reunoilla kaunis väri
Mustikkatäyte
1 dl omenasosetta
3 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoa
- Sulata mustikat, kaada neste pois
- Sekoita omenasose ensin mustikoihin, ja kääntele sekaisin
- Lisää perunajauho täytteen joukkoon
- Voitele piirakan reunat kananmunalla, kaada täyte pohjan päälle ja levittele tasaiseksi
- Paista 15-20 min 200 astetta, kunnes reunat kauniin väriset.
Ihania pullapiirakoita. Iloa alkavaan viikkoosi
VastaaPoistaKiitos samoin Kaisa :) Näitä oli kiva tehdä, ja mukava tarjottava isollekin porukalle.
Poista