tausta

sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Pääsiäisen pullavat piiraat

Kiirastorstaina leivoin kahvipöytään pullapohjaista piirakkaa kahdella eri täyteversiolla. Mieleni oli ihan super pitkään tehnyt mieli leipoa persikoista rahkapiirakkaa, ja sitä piti tietenkin tehdä. Toiseen piirakkaan valikoitui täytteeksi mustikat, sillä tiedossa oli, että se on aina kaikkien mieleen. Tuo persikka- vaniljapiiras oli mukava makuyhdistelmä. Suosittelen ehdottomasti pehmoista pullavaa pohjaa.:)

Herkullista Pääsiäisen jatkoa kaikille! :)



Pullataikina:

5 dl vettä
1 pala tuorehiivaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemumma
1.5 tl suolaa
noin 10 dl vehnäjauhoa
50 g voita pehmeänä

1 kananmuna voiteluun
  • Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen
  • lisää sokeri, suola, kardemumma
  • Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa hyvin
  • Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi
  • Vaivaa loput jauhot taikinaan, kunnes irtoaa kulhon reunoista mutta pehmoista (tulee myös pehmeä pulla)
  • Anna kohota liinan alla puolisen tuntia
  • Kumoa kevyesti jauhotetulle pöydälle ja jaa kahtia
  • Muotoile taikinasta kevyesti jauhotetuilla käsillä kaksi palloa
  • Kaulitse piirakan muotoon, ja asettele pyöreän piirasvuoan pohjalle x 2 (leivinpaperi apuna)
  • Painele kepeästi piiraspohjat vuokien reunoille ja pohjalle
  • Anna levätä hetken aikaa ennen täyttöä
Persikka-vaniljatäyte:

1 purkki persikanpuolikkaita mehussa
1 purkki Valio laktoositon rahka
  • Valuta ja huuhtele persikat vedellä, laita siivilään jotta nesteet valuvat pois
  • Viipaloi ohuiksi suikaleiksi
  • Voitele piirakan reunat kananmunalla
  • Levitä rahka pohjalle
  • Asettele persikan viipaleet päälle, voitele kepeästi kananmunalla
  • Paista 200 asteessa noin 15-20 min, kunnes reunoilla kaunis väri

Mustikkatäyte

1 dl omenasosetta
3 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoa
  • Sulata mustikat, kaada neste pois
  • Sekoita omenasose ensin mustikoihin, ja kääntele sekaisin
  • Lisää perunajauho täytteen joukkoon
  • Voitele piirakan reunat kananmunalla, kaada täyte pohjan päälle ja levittele tasaiseksi
  • Paista 15-20 min 200 astetta, kunnes reunat kauniin väriset.

2 kommenttia:

  1. Ihania pullapiirakoita. Iloa alkavaan viikkoosi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Kaisa :) Näitä oli kiva tehdä, ja mukava tarjottava isollekin porukalle.

      Poista