tausta

lauantai 17. helmikuuta 2018

Mustaherukkaiset kerrosmaljat


Ystävänpäivän kahvihetkeen tein tällaiset kerrosmaljat. Ensin mietin jotain leipovani, mutta päädyinkin ajallisista syistä, sekä kokeilumielessä tekemään jälkiruokatyyppistä. Mielessäni oli pyörinyt mustaherukat, ja halusin tehdä niistä curdia. Muut komponentit tähän muotoutuivat vasta ennen tarjoiluhetkeä, kun mietin mitä ehdin siinä ajassa valmistamaan. Tämän voisi muuten myös tarjota isosta lasikulhosta koottuna kerroksittain, mutta minä tein näin annoksittain (halusin nimittäin erityisesti käyttää noita laseja ;)). Tätä voisi tehdä uudestaankin, ja vaikka jollain eri curdillakin. Mustaherukkaversio oli ihanan raikasta, ja silkkistä. :)

Mustaherukkacurd
1 1/4 dl vettä
400 g mustaherukoita (siivilöitynä ja paseerattuna)
1/2 dl sokeria
1 dl vettä
2 rkl maissitärkkelystä
2 keltuaista
30 g kylmää kuutioitua voita
  • Soseuta mustaherukat, ja paseeraa ne siivilän läpi sileäksi soseeksi
  • laita kattilaan mustaherukkasose, vesi ja sokeri, kuumenna
  • sekoita kulhossa keltuaiset, maissitärkkelys ja vesi
  • lisää koko ajan pallovispilällä sekoitten kuuma mustaherukkaseos keltuais-maissitärkkelyksen joukkoon
  • laita takaisin kattilaan ja kuumenna, kunnes seos saostuu -> ota heti pois liedeltä
  • pilko kylmä voi joukkoon, ja laita puhtaaseen purkkiin, jäähdytä täysin kylmäksi
Mantelicrumble
1 1/2 dl kaurahiutaleita
kourallinen Vaasan ruisnacho (merisuola-seesam)
1 dl mantelijauhetta
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljauutetta
1 tl leivinjauhetta
50 g voita
  • sulata voi, anna jäähtyä
  • sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, myös ruisnachon kepeästi murskattuna
  • lisää voi joukkoon
  • sekoita tasaiseksi seokseksi
  • levitä uunipellille leivinpaperin päälle
  • paista 200 asteessa noin 10 minuuttia (varo ettei pala)
  • anna jäähtyä 
  • Lisäksi:1 purkki vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (vatkaa vaahdoksi- > mahdollisimman kovaksi)
Kokoaminen: 
  • laita pohjalle curdia
  • seuraavaksi vaniljavaahtoa
  • päälle crumble

36 kommenttia:

  1. Tuota mustaherukka curdia pitää ehdottomasti testata! 😊❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, tuli ihanan sileää ja sopivan kirpakkaa. Sopisi hyvin myös esim. suklaakakun täytteeksi. :) Mukavaa alkavaa viikkoa <3

      Poista
  2. Oih, ihana idea ja näyttää ihan todella hyvältä ♥ Tämmöiset ovat myös todella näyttäviä ja juhlavan näköisiä, kun tekee tuollaiseen ihanaan jalalliseen lasiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Yleensä ei tule ikinä tehtyä mitään tämän tyyppistä, ja oli kivaa kokeilla vaihteeksi jälkkäriä. Minulla useimmat astiat jää vähemmälle käytölle, joten nyt tilaisuus tuli hyödynnettyä. ;) Mukavaa alkanutta viikkoa <3

      Poista
  3. Voi mitä herkkuja täältä taas löytyikään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, sinullakin uusia ihania ohjeita blogissa :) Mukavaa viikkoa! <3

      Poista
  4. Oi, mustaherukkacurdin täytyy olla herkullista! Rakastan nimittäin mustaherukoita ja curdia eri muodoissaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustaherukkacurd oli ihanaa, ja paseerattuna koostumuksesta tulee ihanan silkkinen. :) Suosittelen kokeilemaan, sillä sopii moneen leivonnaiseen. <3 Mukavaa viikkoa Tuuli :)

      Poista
  5. Oijoi miten herkulta näyttää! Mustaherukka on ihan lempimarjoja:) Kaunista talvipäivää ja alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin sinulle Päde. Mukavaa talvista viikkoa! :) <3

      Poista
  6. Tosi nätti ja herkullisen näköinen annos:) Mustaherukoita saa onneksi täälläkin, kaupan pakastealtaasta:) Mukavaa viikkoa sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin sinulle Jael, mukavaa viikon jatkoa: :) Oi, kiva, jos sieltäkin saa mustaherukoita. Näitä curdeja voi tehdä kyllä mainioisti muistakin marjoista ja hedelmistä. :)

      Poista
  7. Noniin, nyt tiedän mihin käytän viime kesän mustia viinimarjoja. Prikulleen mun näköinen jälkkäri! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos sait inspistä. :) Tuo mustaherukkacurd sopii tosi moneen leivonnaiseen, ja jälkkäriin. Kannattaa kokeilla. Mukavaa viikkoa. :)

      Poista
  8. Näyttää herkulliselta - ja ihania tulppaaneja <3

    Ronja

    https://willaronjatar.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaanikausi on niin ihana <3 Joka viikko uudet tulppaanit ostettava. Tuo kevätfiilistä, vaikka kylmää ja talvista ulkona onkin. :) Mukavaa talvista viikkoa. :)

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos. :) Tämä oli onnistunut kokeilu Mukavaa viikon jatkoa <3

      Poista
  10. On kyllä niin herkullisen näköistä, mielelläni maistaisin.

    VastaaPoista
  11. Onpahan ihanan kuuloinen ja näköinen jälkkäri! Tuo mustaherukkacurd alkoi kiinnostaa sen verran, että testiin menee. En ole sitä ikinä tehnyt, nyt on kokeiltava. Vois sopia kääretorttuunkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska oli välillä jälkiruokaa tehdä, yleensä ei juuri koskaan tule tehtyä, vaan aina leivon jotain.
      Suosittelen kokeilemaan, oli ihana koostumus, ja mustaherukkainen. Tämä sopisi varmasti esim. suklaisen kääretortun täytteeksi. :) Mukavaa vkon jatkoa <3

      Poista
  12. Aiai, vaikuttaa herkulta ja näyttää kauniilta! Ihanaa lauantai-iltaa :)

    VastaaPoista
  13. Nyt on täydellisyyttä lasissa! Mustaherukka curd kuulostaa todella hyvältä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Oon testaillut nyt noita erilaisia curdeja, ja mustaherukka sekä puolukka tällä hetkellä suosikkeja :) Kivaa alkavaa viikkoa :)!

      Poista
  14. Mä en ole vielä koskaan tehnyt yhtään curdia itse. Tekis kyllä mieli, mutta jännittää meneekö putkeen :D Kerrosmaljat näyttävät todella herkuilta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, on tosi helppoa, ja taatusti tulee maualtaan aivan eri luokkaa kuin kaupan valmiit (tosin niitä en ole edes maistanut :D). Makuja voi vaihdella ihan mielensä mukaan. :) Kiitos Anni, ja mukavaa alkanutta viikkoa <3

      Poista
  15. Kaunis kattaus. Tuo myös kuullostaa hyvältä. ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustaherukkacurdia teen kyllä pian uuden kerran, oli toimiva kokeilu. :) Kiitos, ja ihanaa viikkoa! <3

      Poista
  16. Varmaan ihanaa,kaunis annos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiitos.Tuo mustaherukkacurd oli sopivan kirpakkaa ja niin sileää. Jos mustaherukoita löytyy, niin kokeile ihmeessä. :) Mukavaa viikkoa sinulle <3

      Poista
  17. Mustaherukka on niin herkkua ja vielä näin kaunis annos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustaherukat ovat kyllä hyviä, sopivan kirpakoita. Tuo curd onnistuu myös muista marjoista/ sitruksista/hedelmistä. :) Kivaa alkavaa viikonloppua.

      Poista
  18. Ompa ihanan näköinen, vau! Ja vaikken ole mikään mustaherukan ystävä, niin tama jostain syystä silti houkuttelee, pitäisi kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kannattaa kokeilla mustaherukkacurdia (tähän sopii myös esim sitruuna, lime tai puolukkacurd). Mustaherukoista tulee ihanan sileä curd, ja taittaa kivasti makeutta. :) Kivaa alkavaa vikonloppua! =)

      Poista