tausta

tiistai 28. elokuuta 2018

Pehmoinen herukkapiiras


Pehmoisen mehevää herukkapiirasta tein mökkipäivän viettoon mukaan kahvin kanssa nautittavaksi. Käytin tähän punaisia- ja mustia herukoita. Viinimarjat toivat mehevyyttä, ja sopivaa kirpakkuutta taittamaan muuten makeaa piirasta. Tämä ohjeeni on gluteeniton, ja mantelijauhon ansiosta oikein pehmoinen. Alkuperäinen ohje on Leivotaan-lehden numerosta 5/2018, tosin siinä käytetään mm. vadelmaa. Muuntelin ohjetta mm. jauhojen suhteen, ja lisäsin päälle tuon kauramurun. :) Tämän kanssa sopii hyvin esim. vaniljavaahto.

Taikina:
125 g voita
3/4 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl mantelijauhoa
1/2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl kermaa

Kauramuru:
gluteenittomia kaurahiutaleita
1/2 dl fariinisokeria
1 tl suolaa
50 g voita (pehmeä)

Päälle: noin 1 1/2 dl herukoita (mustia ja punaisia)
mantelilastuja
  • vaahdota pehmeä voi ja sokeri 6 minuutin ajan, jotta vaahdosta tulee todella kuohkeaa rakenteeltaan (väriltään valkoista)
  • lisää kananmunat yksitellen (vatkaa erittäin hyvin lisäyksien jälkeen (ainakin 30 sekuntia)
  • siivilöi kaikki kuivat aineet yhteen kulhoon
  • lisää kolmessa osassa taikinan joukkoon ja pyöräytä aina vatkaimella sekaisin (hitain teho)
  • lopuksi pyöräytä huoneenlämpöinen kerma joukkoon (kunnes hyvä ja tasaisen kuohkea taikina) 
  • Vinkki! Älä vain vatkaa enää loppulisäyksien jälkeen voimakkaasti. Ainoastaan pyöräytä kevyesti hitaimmalla teholla, kunnes ainekset sekoittuneet nätisti. 
  • vuoraa irtopohjavuoka (20 cm) leivinpaperilla reunoja myöten. 
  • levitä puolet taikinasta vuoan pohjalle. 
  • ripottele päälle puolet marjoista
  • lisää toinen puoli taikinasta marjojen päälle, tasoittele.
  • ripottele päälle loput marjoista
  • sekoita erillisessä kulhossa kaikki murupinnan ainekset keskenään
  • ripottele marjojen päälle ennen paistoa
  • paista 175 asteessa noin 30 minuuttia
  • ota tässä vaiheessa kakku uunista (varovasti!!!) ripottele kevyesti loput marjoista (noin 1/2 dl) sekä mantelilastut
  • paista kakkua vielä 10-15 minuuttia, kunnes kauniin värinen
  • anna jäähtyä täysin vuoassaan ennen tarjolle laittoa.
  • Vinkki: parhaimmillaan tämä on ihan huoneenlämpöisenä
  • Tarjoile vaniljavaahdon kanssa.

10 kommenttia:

  1. I love deserts with fruit and almonds on top! They are so incredibly tasty and perfect for summertime weather. Thanks for the share, hope you have a fantastic weekend. Keep up the posts.

    World of Animals

    VastaaPoista
  2. Näyttää herkulliselta! Mantelilastut näyttävät ihanan rapeilta tuossa päällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni. :) Juu, hieman paahdettuna manteli on ihanan rapsakkaa. Sopii hyvin makeaan leivontaan. :) Mukavaa viikon jatkoa! :)

      Poista
  3. Näyttää niin houkuttelevalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sumi. Tämä oli juuri hyvä piiras ottaa mukaan mökille, kestää hyvin kuljetusta. Mehevää ja pehmoista. :) Mukavaa viikon jatkoa :)

      Poista
  4. Ihan superhyvän näköistä piirakkaa! ♥ Tulee ihanan syksyinen fiilis, tekee mieli lähteä metsäretkelle ja ottaa tämmöstä herkkua evääks :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä olikin tosi kätevä tehdä aamulla, ja ottaa uunituoreena mukaan vuoassaa mökkikahveille. Mukavaa alkavaa viikonloppua! <3

      Poista
  5. Nam,vesikielellä täällä katselen herkkuja.

    VastaaPoista
  6. New slot machines in Ohio by Caesars Palace | JTG Hub
    New slot machines in 남원 출장샵 Ohio by Caesars Palace. 광주 출장마사지 new slot machines in Ohio by Caesars 하남 출장안마 Palace. 충청북도 출장마사지 new slot machines in Ohio by 의정부 출장샵 Caesars Palace.

    VastaaPoista