Taikina:
3.5 dl kauramaitoa
1 keskikokoinen porkkana raasteena
1/2 palaa tuorehiivaa
1.5 tl suolaa
0.5 dl voisulaa
noin 1 dl kaurajauhoa
6 dl vehnäjauhoa
(en lisännyt tähän taikinaan hunajaa/siirappia, kuten yleensä-> tuo kauramaito on makeahkoa)
- lämmitä maito kädenlämpöiseksi
- liota hiiva joukkoon
- lisää suola, voisula ja kaurajauhot
- lisää porkkanaraaste (huom! huoneenlämpöinen)
- sekoita hyvin tässä vaiheessa
- vaivaa jauhot kahdessa erässä taikinaan
- taikina valmis, kun hieman palloutunut ja irtautuu kulhon reunoista
- anna levätä hetken
- kaada taikina silikonialustalle, ja jaottele osiin
- pyörittele silikonialustalla pyöreiksi palloiksi
- anna kohota hetken ennen paistoa
- paista 225 asteessa noin 10 minuuttia
Sämpylöiden tuoksun pystyy melkein aistimaan näytön tälle puolelle... herkullisia taatusti <3
VastaaPoista:) Nämä sopivat hyvin satokauden leivonnaiseksi. Kiitos :) Mukavaa viikon jatkoa <3
PoistaOijoi kun näyttävät hyviltä, saadappa tuollainen nyt aamupalaksi kahvikupposen kanssa..nam:) Ihanaa päivää ja mukavaa viikonjatkoa♥
VastaaPoista:) Näistä tuli kivan aurinkoisen värisiä, ja porkkana tuo hyvää makua näihin. Tarkoitus olisi koittaa pian myös punajuurisämpylöitä. :) Kiitos samoin sinulle, oikein mukavaa viikon jatkoa. <3
PoistaIhania sämpylöitä! Olen huomannut että nyt kun ilmat alkavat viilenemään niin pullat ja sämpylät alkavat kummasti pyörimään mielessä ;D
VastaaPoistaNäistä tuli kivan värisiä. Seuraavaksi ajattelin "pinkkejä" punajuurisämpylöitä testata :) Nyt vain sämpylätaikina tekeytyyn, ilmojenkin puolesta miellyttävä leipoa. ;) Itse tein nämä niin, että taikina vain tekeytyyn ja vasta sit uuni päälle, ettei kuumene sisällä liikaa :) Mukavaa alkavaa uutta viikkoa <3
PoistaVoi, täytyykin laittaa porukalle porkkanasämpylöitä tällä viikolla.
VastaaPoistaNyt kannattaa tehdä, kun kotimaisten porkkanoiden satokausi. :) Näistä tulee kivan aurinkoisia. Mukavaa viikkoa Tupu <3
PoistaSå gott och saftigt med morot i.
VastaaPoistaFinska morötterna är så goda och färska just nu. Tack, och ha de bra veckan! :)
VastaaPoistaThese rolls looks so tasty and delicious! I would love to make homemade rolls for dinner some time! Thanks for the share, hope you have a fantastic rest of your day. Keep up the posts!
VastaaPoistaWorld of Animals
Thank you. Wish you a nice week and Friday! :) Hope you´ll get inspiration to bake these carrot rolls. :)
PoistaPorkkanasämpylät ovat niin ihania! Leipomoaikoina ne olivat ehdoton suosikki sämpylöistä. Niitä leivottiin joka päivä.
VastaaPoistaPitää tehdä useammin, ovat niin helppoja ja hyviä. Ja niin aurinkoisia väriltään. =) Mukavaa viikon jatkoa <3
VastaaPoistaNyt on niin herkullisen oloisia sämpylöitä, että heti alkoi suu napsumaan. Pienehkö bataatti on odotellut juureslaatikossa jo viikon, mutta nyt tiedän sen tarkoituksen. Leivon ohjeellasi bataattisämpylöitä, mutta vaihdan porkkanan bataattiin. Mukavaa viikon jatkoa sinulle ja kiitos hyvästä ohjeesta!
VastaaPoistaKiva, että innostut sämpylöiden leivontaan. On mukavaa puuhaa, ja tuoreen leivän tuoksu parasta. :) Bataatti sopii tähän varmasti aivan samalla tavalla kuin porkkanakin. Pitää itsekin kokeilla bataatilla :). Mukavaa viikkoa Leena. <3
Poista