tausta

keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Vadelmainen kulhokakku

Tämän kulhoherkun tein vadelmasesongin ollessa parhaimmillaan kesäiseen kahvipöytään. Olin jo pitkään halunnut testata brownien tekoa. Minulla oli ylimääräisenä kermaviili, ja kokeilin marmoroida tuon pinnan. Monessa eri blogissa on näkynyt käytettävän tuorejuustoa, mutta tuo kermaviili toi kivaa hapokkuutta. Tästä tuli todella mehevä brownie. Vadelmat ja suklaa on ihana yhdistelmä :) 

Brownie

50 g tummaa suklaata
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta

Marmori:
1 purkki kermaviiliä
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoa
  • mittaa kuivat aineet erilliseen kulhoon, sekoita keskenään
  • sulata suklaa ja voi vesihauteessa kuumuuden kestävässä kulhossa
  • lisää sokeri suklaa-voiseokseen
  • lisää kananmuna (älä vatkaa vaan sekoita hyvin joukkoon)
  • lisää kuivat aineet siivilän lävitse ja sekoita nostellen (älä edelleenkään vispaa/sekoita liikaa)
  • kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjavuokaan (noin 20 cm)
  • sekoita marmoriseoksen kermaviili, vaniljasokeri ja perunajauho keskenään
  • tiputtele sinne tänne tumman taikinan päälle kermaviiliseosta ja marmoroi veitsen avulla
  • paista uunin keskitasolla (175 astetta) noin 25 minuuttia (saa jäädä kosteaksi keskeltä)
  • anna jäähtyä vuoassaan ennen paloittelua
Täytteet: 
2-3 dl vadelmia
1 banaani murskattuna
2 dl vaniljavaahtoa
2 tl sitruunamehua
  • vaahdota vaniljakastike niin kovaksi kuin mahdollista
  • murskaa banaani ja lisää sitruunamehu joukkoon
  • leikkaa brownie aivan pieniksi kuutioiksi (pintaan murusina)
  • laita suuren kulhon pohjalle ensin browniepaloja
  • lisää hieman banaanimurskaa ja vadelmia
  • lisää kerros vaniljavaahtoa
  • jatka kokoamista kerroksittain
  • lisää pinnalle koristeeksi vadelmia ja browniemurua

18 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Kanelityttö :) Mukavaa viikonlopun aikaa. <3

      Poista
  2. Nam, miten herkulliselta näyttää♥ Ihanaa syyskuuta sinne♥

    VastaaPoista
  3. Oi, sinä se osaat aina yllättää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Tällainen kulhokakku on kiva koottava, ja tästä saa aina hieman erinäköisen aineksia ja tarjoilukulhoa vaihtamalla. Mukavaa alkavaa viikonloppua! <3

      Poista
    2. Niin herkullisen näköistä! Nam!
      Kivaa viikonloppua!

      Poista
    3. :) Kiitos Sari. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle! <3

      Poista
  4. Näyttää ja kuulostaa todella hyvältä! Kulhokakut on tosi käytännöllisiä ja säilyvät hyvänä pidempään kuin normikakut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jack :) Kulhokakut on tosi käteviä, ja säilyvät ainakin siihen asti hyvänä kunnes päätyvät kahvipöytään :D :p Mukavaa viikon alkua! :)

      Poista
  5. No nyt näyttää hyvältä! Vadelma ja suklaa tosiaan toimivat yhdessä erinomaisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin toimivat, ovat herkullinen yhdistelmä. :) Kiitos Tita, ja mukavaa syyskuun alkua. <3

      Poista
  6. Onpas kauniin ja herkullisen näköinen kulhokakku! 😍

    VastaaPoista
  7. Kiitos Taru. :) Mukavaa syyskuun alkua! <3

    VastaaPoista
  8. Voi miten kaunis ja kutsuvan näköinen herkkumalja! <3

    VastaaPoista
  9. Ai, että näyttää herkulliselta ♥

    VastaaPoista