Näiden kanelipullien taikina on pehmoinen ja hyvä. Liikaa jauhoja ei kannata laittaa, ettei valmiista pullasta tulee kuivaa. Tuore kanelipulla on ihanan tuoksuista. :)
Pehmoinen pullataikina:
5 dl vettä
1 pala tuorehiivaa
1 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1.5 dl sokeria
75 g pehmoista voita
noin 10-12 dl vehnäjauhoa
kananmuna voiteluun
Täyte:
1/2 dl sokeria
1 rkl kanelia
75 g voita
- liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen
- lisää sokeri ja kardemumma ja suola
- lisää vehnäjauhot ja alusta kunnes taikina alkaa irtoamaan kulhon reunoista
- lisää vaivauksen loppuvaiheessa pehmoinen voi
- anna kohota liinan alla noin puoli tuntia
- sekoita sähkövatkaimella kaikki täytteen ainekset sekaisin
- kaada taikina aivan kevyesti jauhotetulle leivonta-alustalle, ja taittele tasaiseksi
- jaa kahteen osaan
- kauli taikinat vuorollaan suorakulmion mallisiksi levyiksi
- levitä täyte tasaisesti päälle
- rullaa taikina mahdollisimman tiukaksi rullaksi
- leikkaa paloja rullasta, ja aseta pullavuokiin pellin päälle
- anna kohota noin 15 min
- voitele kananmunalla, ja paista 225 asteessa noin 12 min
Jos mä joskus leivon, niin se on kanelipulla, hyvä kun laitoit ohjeen, sillä oikeasti pullataikina on vaikea tehdä, aina siitä tulee erilainen, tai sitten samanlainen kova,eikä maistu miltään, kokeilen tuota ohjetta.
VastaaPoistaSuosittelen kokeilemaan. :) Mukavaa alkavaa talvista viikkoa! <3
PoistaOi, kanelipullat ovat niin hyviä!
VastaaPoistaJa se huumaava tuoksu, mikä valtaa kodin :) Nyt on hyvät kelit leipoa, kun tulee samalla lämpöä sisätiloihin. Mukavaa viikkoa <3
PoistaMullakin käy useasti niin, että pullista tulee ihan liian kovia. Jotkut taikinat on niin haastavia, kun niistä yrittää saada leivontakelpoisia, niin jo on taas liikaa jauhoja lisätty.
VastaaPoistaPullataikina on tosiaan hieman testailua vaativa, mutta tällä ohjeella tulee pehmoisia pullasia. Parasta on, kun taikina on ensimmäisen kerran kohoamaan laitattaessa hieman tahmea, mutta silti palloutuva (irtoaa reunoista). Pullien leivontavaiheessakin nimittäin laitetaan hieman jauhoa siihen, jottei takerru alustaan. Testailepa tällä ohjeella :) Mukavaa viikkoa!
PoistaMinä leivon myös juuri kanelipullia jos leivon pullaa. Tää on niin hyvää.
VastaaPoistaKanelipullan tuoksu on huumaavaa. :) Mukavaa viikon jatkoa <3
PoistaOijoi, mitä herkkua olet leiponnut! <3 Mun piti lauantaina, mutta en sitten jaksanutkaan..
VastaaPoistaKivaa rentouttavaa puuhaa pakkaspäivään on leipoa pullaa, tuo lämpöä kotiinkin (ja se tuoksu).:) Mukavaa viikkoa Sumi <3
PoistaKanelipulla on niin parasta <3
VastaaPoistaJa kotiin leviävä ihana kanelin tuoksu :) Mukavaa viikkoa <3
PoistaHerkullista! Pitääpä leipoa kanelipullia, kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaIhanaa päivää :)
:) Kanelipullan leivonta näillä talvikeleillä on mukavaa puuhaa. Kivaa perjantaita <3
PoistaHeissan Kaura, piti tulla poikkeemaan täällä ja katsoa mitä sinä oot puuhaillut. Tulipa heti tuoksu nenään tuoreista kanelipullista, nam!
VastaaPoistaHyvää ystävänpäivää sinulle <3.
:) Pullan tuoksu talvipäivänä on aika ihana juttu. Mukavaa, kun tulit poikkeamaan. :) Hyvää Ystävänpäivää sinulle. <3
PoistaKanelipullan tuoksu....En ole niin pullan ystävä, mutta pullan tuoksu aina houkuttelee.Täällä pullaa löytyy yleensä meidän suomalaisen kirjaston illoista tai sitten ruotsalaisesta leipomosta täällä.
VastaaPoistaItsekään en oikein pullaa syö, mutta muille leivon mielelläni. :) Minä tyydyn kanelipullan tuoksuun, ja nautin leivontahetkestä. :) Ihanaa, että sinullakin on mahdollisuus saada halutessasi tuoretta pullaa. Mukavaa alkavaa viikkoa <3
PoistaTuli nälkä, pitää mennä jääkaapille 😄😄😄Harmi, ettei ole tuoreita pullia...
VastaaPoista:D pullan leivonta ihan kivaa puuhaa, mutta ei kovin nopeatekoista. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle :) <3
PoistaHeippa Kaura! Meidänkin pakasteena viimeiset pullat menivät viime viikolla "parempiin suihin" ja pitäisi leipaista uusia.
VastaaPoistaHeti luettuani postauksesi aloin mieluilla kanelipullia! 😋
Oletko käyttänyt aina nesteenä vettä ja tuleeko sillä pehmoisemmat pullat? Mun anoppi teki aina munkit ja pullat veteen. Herkullisia olivat! 👌
Pullan leivonta on mukavaa puuhaa aina välillä, samalla rentoutuu, kun keskittyy taikinaan. :) Itse olen käyttänyt sekä maitoa että vettä, ja mielestäni jälkimmäisellä tulee paras. Resepteissä saatetaan käyttää kevyt/täysimaitoa->kuitenkin taikinaan tulee voita, joten raskautuu vaan liikaan. Vesipohjaista taikinaa voi maustaa ja säädellä voin määrän kanssa. Kananmunankin olen jättänyt pois, kuivattaa turhaan taikinaa. Kannattaa leipoa pullasia, niin ihana tuoksu tulee kotiin. :) Mukavaa viikkoa <3
Poista