Tätä leipää olen tehnyt monesti. Meillä oli tätä myös joulupöydässä saaristolaisleivän lisäksi. Tämä sopii ihan sellaisenaan nautittavaksi tai erilaisten levitteiden kanssa. Tällä reseptillä osallistun samalla Parhaat Ruokablogit 1-vuotiskilpailuun 2018. Linkki kilpailuun. Parhaat Ruokablogit 1-vuotiskilpailu 2018http://www.parhaatruokablogit.fi/kilpailut/2018/12
3 dl vettä
2 rkl ranskankermaa + 1 rkl
1/2 palaa tuorehiivaa
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl voita
1/2 dl seesaminsiemeniä
noin 8 dl vehnäjauhoja
+ seesaminsiemeniä pinnalle
- yhdistä kädenlämpöinen vesi sekä huoneenlämpöinen ranskankerma (2 rkl)
- liota hiiva nesteeseen
- lisää sokeri
- anna seoksen olla 5 minuuttia
- yhdistä kuivat aineet keskenään (jauhot, suola, seesaminsiemenet)
- lisää jauhojen joukkoon 1 rkl voita sekä 1 rkl ranskankermaa, nypi sekaisin
- lisää koko jauhoseos kerralla nesteen joukkoon
- vaivaa taikina tasaiseksi noin 8 minuuttia
- anna kohota muovikelmun alla kunnes kaksinkertainen
- kaada taikina voideltuun (ja leivinpaperilla vuorattuun) leipävuokaan
- anna kohota vielä noin puolituntia
- sivele pinta ennen paistoa vedellä varovasti
- ripottele päälle tasainen kerros seesaminsiemeniä
- paista 175 asteessa alatasolla noin 40 minuuttia
- anna jäähtyä täysin ennen leikkausta
Oi kuulostaapa hyvältä ja näyttää myös! :)
VastaaPoistaKiitos :) Ja ihanaa Uutta Vuotta! <3
PoistaHembakat bröd är det bästa! Ha en fin dag!
VastaaPoistaJa, Du har rätt.:) Tack Katarina, och önskar dig Gott Nytt År! <3
PoistaNyt tuli uudentyyppinen leipäresepti. Ihanaa! �� Tykkään ripotella seesaminsiemeniä sämpylöiden pinnalle, mutta näinhän niistä voi nauttia runsaammin! ��
VastaaPoistaKiitos hyvästä reseptistä! Onnellista Uutta Vuotta sinulle! ����
Kiitos samoin Leena, Hyvää Uutta Vuotta! <3 Leipää kannattaa kokeilla, tätä leivon pyynnöstä aika useinkin. :)
VastaaPoistaVoi miten hyvältä näyttääkään...en ole leiponut mitään leipää aikoihin...jospa... ��
VastaaPoista:) Kannattaa kokeilla. On aika helppokin, vähän vie kohotukset vain aikaa. Mukavaa viikkoa <3
PoistaKuulostaapas herkulliselta. Täytyy koittaa ensi tilassa.
VastaaPoistaKiitos Tupu. Kannattaa kokeilla. :) Mukavaa sunnuntaita.<3
PoistaVoi jestas miten herkullisen näköinen vuokaleipä, mulla vielä jauhoton kausi menossa (tosin eilen söin ekan kerran 3 viikkoon pari palaa kauraleipää), mut tämän leivän reseptin nappaan kyllä talteen!
VastaaPoistamukavaa keskiviikkopäivää sulle <3.
Testailepa sitten, kun sopiva hetki. :) Kiitos samoin Sari. <3 Sulla onkin ollut nyt ihanan näköisiä herkkuohjeita. :)
Poista