100 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 dl mantelijauhetta
3/4 dl perunajauhoa
1 dl punaherukoita
- vaahdota sokeri ja voi keskenään 6 minuutin ajan sähkövatkaimella, kunnes erittäin vaalea kuohkea koostumus
- lisää kananmuna kerrallaan, ja vatkaa kummankin jälkeen 30 sekuntia vähintään
- sekoita kuivat aineet keskenään
- lisää siivilän läpi voi-sokeri-munavaahtoon kahdessa osassa, pyöräytä vatkaimella sekaisin
- kääntele joukkoon lopuksi punaherukat
- kaada taikina (20 cm halkaisija) irtopohjavuokaan (jonka pohjalla leivinpaperi, ja reunat vuorattu esim. alumiinifoliolla
- paista 175 asteessa noin 30 minuuttia
- anna jäähtyä
Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1.5 dl kermaa
1 tl suolaa
- kiehauta kerma ja fariinisokeri kattilassa
- anna keittyä kinuskiksi miedolla lämmöllä (kuitenkin hieman kupliva seos) noin 10 minuuttia (sekoittele välillä)
- lisää lopuksi suola
- anna jäähtyä täysin
- kaada kinuski punaherukkakakun päälle, anna vetäytyä kylmässä vähintään pari tuntia
- koristele vaniljavaahdolla, ja punaherukoilla (halutessasi)
Oi nam!! Tulee kauhean vaikea valinta että mitä leipoisin työkavereille tällä viikolla. Haluaisin jotakin syksyistä leipoa, ja nyt näitä ihania ohjeita tupsahtelee joka puolelta... :)
VastaaPoista:) Tämä oli kyllä mukavan pehmoinen koostumukseltaan, punaherukat ja kinuski sopivat hyvin yhteen. Mukavaa viikkoa <3
PoistaAina tulee vesikielelle kun katselee noita herkkuja, voi olla liian makea minulle, mutta viinimarjat kirpeyttää kakkua.
VastaaPoista:) Tämä ei ollut liian makeaa. Tuo kinuski päällä on, mutta punaherukat tasapainoittavat. Mukavaa viikkoa Pike <3
PoistaKinuski ja punaherukka sopii niin hyvin yhteen! Pitääkin testata tätä piirakkaa !
VastaaPoistaKannattaa kokeilla. :) Kivaa viikkoa Tita <3
PoistaTäällä on nyt kyllä niin paljon herkkuja tarjolla.
VastaaPoista:) Kinuski ja punaherukka sopivat yhteen. Mukavaa viikonloppua Tupu <3
Poista