Piiraspohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2-3 dl mustikoita, hieman siirappia (tummaa) makeutukseen
Pintaseos:
1 prk kermaviili-rahka laktoositon (Valio)
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
- vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi
- lisää kananmuna ja vatkaa hyvin
- Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää vaahdon joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan (vuoka 24 cm halkaisija).
- Levitä taikina lusikan tai nuolijan avulla tasaisesti pohjalle, ja reunoilla (minä tein näin, koska halusin pohjasta ihanan pehmoisen, ekstra jauhot kuivattaa taikinaa)
- Levitä siirapilla makeutetut mustikat tasaisesti piiraspohjan päälle
- Sekoita keskenään kermaviili-rahka, kananmuna ja vaniljasokeri. Levitä piirakan päälle tasaisesti, ja tee kevyt lusikkalevitys, ettei jää ihan valkoiseksi pinta.
- Paista 200 asteessa, noin 25 minuuttia.
Herkullisen näköinen piirakka...tätä pitää kyllä kokeilla!
VastaaPoistaKiitos :) Kannattaa koklata, simppeliä ja niin hyvää.
PoistaVoi mustikkapiirakkaa....tulee niin harvoin tehtyä. Näyttää niin herkulliselta Kauran mustikkapiirakka :)
VastaaPoistaSama juttu, pitkästä aikaa tein! Yleensä tulee tehtyä vain satokaudella. :o Kiitos Kaisa, oli kyllä hyvää ja simppeliä tehdä. :)
PoistaMinä puolestaan teen lähes aina murotaikinaan! Tulee nopsaan, kun ei tarvi kohotella. Näyttää todella herkulliselta :D
VastaaPoistaTotesin saman, paaaljon nopeampi tehdä. Loistava myös, kun jauhoja voi vaihdella vähän saatavuuden mukaan. :) Pitää tehä useammin jatkossa, :)
Poista