Sarvitaikina:
2 dl rasvaton lkton piimä
1 dl vettä
25 g hiivaa (puolikas pala)
2 rkl hunaja
1 tl suolaa
40 g voita pehmoista
1 dl ruisjauhoa
1/2 dl vehnäjauhoa
4 dl sämpyläjauhoa
Punaista pestoa
- Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen
- lisää suola, hunaja
- sekoita ensin ruisjauho nesteeseen
- lisää jauhoja vähän kerrallan, ja loppuvaiheessa pehmeä voi
- Anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia
- Kauli taikinasta pyöreä ympyrä, jaa ympyrä osiin (8 sektoria)
- Laita nokare pestoa levempään päähän, levitä hieman mutta ei reunoille.
- Rullaa sarviksi
- Anna kohota liinan alla vielä hetki, (voitelu maidolla)
- Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia
Herkullisen näköisiä sarvia!
VastaaPoistaKiitos. :) Kannattaa kokeila
PoistaIhanan näköisiä sarvia! Itse tehdyt hiivataikinaleivonnaiset on ihan parasta, varsinkin uunituoreena :)
VastaaPoistaUunituoreena parhaita, ja katoavaisia. ;) Aika usein tulee tehtyä perussämpylöitä, tämä oli kivaa vaihtelua niille. Kiitos Jack.
Poista