tausta

torstai 23. maaliskuuta 2017

Pehmoiset pestosarvet

Tarkoituksena oli tehdä pitkästä aikaa tavallisia sarvia, joissa pinnalla juustoraastetta. Bongasin kuitenkin punaisen pestopurkin kaapista, enkä ohittanut sitä. Näistä tulikin sitten sämpyläsarvia punaisella pestolla. ;) Katosivat aika nopeasti, joten ei kokeilu ihan metsään mennyt. Pehmoinen sarvi, jonka sisällä pikkuisen pikanttia punaista pestoa. Sarvet voi halutessaan voidella maidolla, jotta pinnasta tulee kiiltävä, minä jätin tämän vaiheen pois.  Alkuperäisen idean bongasin lukiessani salilla uusinta numeroa Kotiliesi-lehdestä, tosin resepti mielessäni katselin sen jälkeen päin täältä.




Sarvitaikina:

2 dl rasvaton lkton piimä
1 dl vettä
25 g hiivaa (puolikas pala)
2 rkl hunaja
1 tl suolaa
40 g voita pehmoista
1 dl ruisjauhoa
1/2 dl vehnäjauhoa
4 dl sämpyläjauhoa

Punaista pestoa
  • Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen
  • lisää suola, hunaja 
  • sekoita ensin ruisjauho nesteeseen 
  • lisää jauhoja vähän kerrallan, ja loppuvaiheessa pehmeä voi
  • Anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia
  • Kauli taikinasta pyöreä ympyrä, jaa ympyrä osiin (8 sektoria)
  • Laita nokare pestoa levempään päähän, levitä hieman mutta ei reunoille. 
  • Rullaa sarviksi
  • Anna kohota liinan alla vielä hetki, (voitelu maidolla)
  • Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia

4 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä sarvia! Itse tehdyt hiivataikinaleivonnaiset on ihan parasta, varsinkin uunituoreena :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uunituoreena parhaita, ja katoavaisia. ;) Aika usein tulee tehtyä perussämpylöitä, tämä oli kivaa vaihtelua niille. Kiitos Jack.

      Poista