tausta

lauantai 29. joulukuuta 2018

Seesaminsiemenvuoka


Tätä leipää olen tehnyt monesti. Meillä oli tätä myös joulupöydässä saaristolaisleivän lisäksi. Tämä sopii ihan sellaisenaan nautittavaksi tai erilaisten levitteiden kanssa. Tällä reseptillä osallistun samalla Parhaat Ruokablogit 1-vuotiskilpailuun 2018.  Linkki kilpailuun. Parhaat Ruokablogit 1-vuotiskilpailu 2018http://www.parhaatruokablogit.fi/kilpailut/2018/12
3 dl vettä
2 rkl ranskankermaa + 1 rkl
1/2 palaa tuorehiivaa
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl voita
1/2 dl seesaminsiemeniä
noin 8 dl vehnäjauhoja
+ seesaminsiemeniä pinnalle
  • yhdistä kädenlämpöinen vesi sekä huoneenlämpöinen ranskankerma (2 rkl)
  • liota hiiva nesteeseen
  • lisää sokeri
  • anna seoksen olla 5 minuuttia
  • yhdistä kuivat aineet keskenään (jauhot, suola, seesaminsiemenet)
  • lisää jauhojen joukkoon 1 rkl voita sekä 1 rkl ranskankermaa, nypi sekaisin
  • lisää koko jauhoseos kerralla nesteen joukkoon
  • vaivaa taikina tasaiseksi noin 8 minuuttia
  • anna kohota muovikelmun alla kunnes kaksinkertainen
  • kaada taikina voideltuun (ja leivinpaperilla vuorattuun) leipävuokaan
  • anna kohota vielä noin puolituntia
  • sivele pinta ennen paistoa vedellä varovasti
  • ripottele päälle tasainen kerros seesaminsiemeniä
  • paista 175 asteessa alatasolla noin 40 minuuttia
  • anna jäähtyä täysin ennen leikkausta

12 kommenttia:

  1. Oi kuulostaapa hyvältä ja näyttää myös! :)

    VastaaPoista
  2. Hembakat bröd är det bästa! Ha en fin dag!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja, Du har rätt.:) Tack Katarina, och önskar dig Gott Nytt År! <3

      Poista
  3. Nyt tuli uudentyyppinen leipäresepti. Ihanaa! �� Tykkään ripotella seesaminsiemeniä sämpylöiden pinnalle, mutta näinhän niistä voi nauttia runsaammin! ��
    Kiitos hyvästä reseptistä! Onnellista Uutta Vuotta sinulle! ����

    VastaaPoista
  4. Kiitos samoin Leena, Hyvää Uutta Vuotta! <3 Leipää kannattaa kokeilla, tätä leivon pyynnöstä aika useinkin. :)

    VastaaPoista
  5. Voi miten hyvältä näyttääkään...en ole leiponut mitään leipää aikoihin...jospa... ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kannattaa kokeilla. On aika helppokin, vähän vie kohotukset vain aikaa. Mukavaa viikkoa <3

      Poista
  6. Kuulostaapas herkulliselta. Täytyy koittaa ensi tilassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tupu. Kannattaa kokeilla. :) Mukavaa sunnuntaita.<3

      Poista
  7. Voi jestas miten herkullisen näköinen vuokaleipä, mulla vielä jauhoton kausi menossa (tosin eilen söin ekan kerran 3 viikkoon pari palaa kauraleipää), mut tämän leivän reseptin nappaan kyllä talteen!
    mukavaa keskiviikkopäivää sulle <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testailepa sitten, kun sopiva hetki. :) Kiitos samoin Sari. <3 Sulla onkin ollut nyt ihanan näköisiä herkkuohjeita. :)

      Poista