tausta

torstai 6. lokakuuta 2016

Vaniljainen punaherukkaviettelys




Syksyn väriskaala on upea. Vapaa-ajalla yritän ulkoilla mahdollisimman paljon, ja nauttia raikkaasta syksyisestä ilmasta. Minun makuuni tosin alkaa olemaan aamuisin ja iltaisin aika kylmä. Viime viikonloppuna pidin pidennetyn viikonlopun, ja suuntasin Amsterdamiin ystäväni luokse. Kaupunki oli kerrassaan hurmaava. <3 Paljon tarjontaa joka makuun, nätti, rento kaupunkikohde. Suosittelen ;) Teen postauksen lomastani erikseen, kun ehdin kuvat siirtelemään koneelle. Tiedossa olisi muuten myös New York, Gdansk sekä Berliini postaukset.. :o Olisipa vaan enemmän koneaikaa..;)

Hapan linja leivonnan saralla jatkuu :p ;) Tein tällaista syksyistä punaviinimarjapiirasta taannoin tilauksesta kahvipöytään. Mukavan raikas tarjottava, johon yhdistyy hintsaus makeaa vaniljaa. Reseptistä oon muokkaillut oman version Maku-lehden mamman-marjapiirakka  ohjeen pohjalta.

Pohja:

100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 vaniljatangon siemenet
1 kananmuna
2 dl 3- viljan sämpyläjauhoseos
1/2 dl perunajauho
1 tl leivinjauhe

Täyte:

Punaherukoita noin 3 dl
200 g kermaviiliä
1 dl vaniljakastike (Esim. Flora Vanilla/ Valion vaniljakastike)-> älä vaahdota
1 kananmuna

  • Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi hyväksi vaahdoksi (fariinisokerilla tulee kinuskin väristä vaahtoa ;))
  • Lisää kananmuna hyvin vatkaten sekä vaniljatangon siemenet
  • Sekoita keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon
  • Sekoita nopeasti (sähkövatkain) tasaiseksi taikinaksi (saa olla käsiin tarttuvaa)
  • Painele taikina tasaisesti pyöreän piirasvuoan pohjalle (minulla 22 cm)
  • Ripottele pohjan päälle punaherukat
  • Sekoita täytteen kermaviili, vaniljakastike (Flora vanilla), kananmuna sekä vaniljasokru keskenään
  • Kaada täyte tasaisesti marjojen päälle
  • Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia
  • Anna jäähtyä ja nauti :p
Loppuun vielä kuva asetelmasta, jonka tein pikkukotiani piristämään :) ;). Kurpitsoihin oon ihan hulluna. Kohta voisi kaivertaa Halloween-lyhdynkin. 


6 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää niiiin ihanalta.Iloa viikonloppuusi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Kaisa :) Tämä sopii hyvin näin syksynkin aikaan, minua houkuttaisi se sinun puolukkainen versio. Pitää tehdä pian! :)

      Poista
  2. Onpa herkun näköinen! Vois testata, pakastimessa on punaherukka poikineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita :) Kannattaa koklata, jos vaan marjaa käytettävänä. Itsekin nappasin pakasteesta tämän kesän sadosta ;)

      Poista
  3. Ai ai, mitä herkkuja täältä taas löytyikään. Ihan herahti vesi kielelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikäli marjoja pakkasessa, tämä on hyvä piiras hyödyntää niitä :) Käy mitkä tahansa marjat, jos ei herukoita satu olemaan. Kiitos Tupu.

      Poista