tausta

torstai 17. marraskuuta 2016

Isänpäivän lakuhuuma





Isänpäiväksi halusin kokeilla jotain uutta. Instagramia selaillessa, bongasin jo jokin aikaa sitten lakritsaisia kakkuja, ja vimma päästä testaamaan kasvoi melkoiseksi ;) Löysin kaupasta myös uutuutta eli lakritsatuorejuustoa, joka olikin sekä maultaan että koostumukseltaan miellyttävää. Halusin yhdistää kakkuun sitruunaa ja lakua, jotka maultaan tasapainottavat toisiaan. Appelsiini voisi lakun kanssa toimia ihan yhtä lailla, ehkä ensi kerralla testiin menee se :D

Nyt taisi kyllä löytyä uusi suosikkikakku. Iskäkin tykkäsi ;) <3 Kakkua ei jäänyt kuin pieni viipale seuraavaan päivään. ;)

Pohja:

3 kpl kananmuna
3/4 dl fariinisokeria
1 dl perunajauhoa
2 rkl kookoshiutaleita
1/2 tl leivinjauhe
1 rkl sitruunamehu

Lakutäyte:

2.5 dl vaniljakastike (Flora vanilla)
3/4 osa dl tuorepuristettua sitruunamehua (1 sitruuna)
1 purkki (200 g) Creme Bonjour lakritsituorejuustoa
2 liivatelehteä

Päälle: 

Lakunappeja, lakritsiraastetta, kookosta


  • Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (fariinisokerilla tulee karamellin värinen paksu vaahto)
  • Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen keskenään sekoitetut kuivat aineet
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ja muoteile kevyesti ympyräksi
  • Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia
  • Muotoile jäähtyneestä pohjasta irtopohjavuokaan (20 cm halkaisija) sopiva ympyrä. Aseta leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Sivele pohjan pinnalle hieman sitruunamehua
  • Laita liivatelehdet likoamaan isoon kulhoon ja kylmään veteen (noin 10 minuuttia)
  • Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi
  • Kaada suurin osa sitruunamehusta vaniljavaahdon joukkoon samalla kun vatkaat .-> huomaat, että vaahto muuttuu jämäkäksi sitruunan haposta
  • Kuumenna noin 1 rkl sitruunamehua kiehuvaksi ja sulata puristetut liivatelehdet siihen -> anna jäähtyä ennen massan joukkoon lisäämistä
  • Lisää vanilja-sitruunavaahtoon lakutuorejuusto, vatkaa tasaiseksi.
  • Lisää lopuksi ohuena nauhana liivateseos samalla vatkaten (sähkövatkain käytössäni)
  • Kaada seos irtopohjavuokaan pohjan päälle
  • Anna hyytyä vähintään 4 tuntia
  • Vedä kuumalla veitsellä kierros vuoan ympäri, jotta reunat irtoavat nätisti. Aseta tarjoiluvati vuoan päälle ja kumoa kakku varovasti (irrota vuoan reunat). Pohja puoli on nyt ylöspäin, ja sen pinnalle sitten koristeeksi lakua ja kookosta. :)




6 kommenttia:

  1. Tätähän on kokeiltava! Kuulostaa kyllä NIIN hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Jos lakun mausta pitää, niin ehdottomasti kokeileen ;) Tuorejuusto oli loistava uutuus! Suosittelen jotain sitrushedelmää yhdistämään, tasapainoittaa makeutta :) :p Kiitos Tita.

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Tuota lakritsijuustoa kannattaa kokeilla leivonnassa, kivan makuinen uutuus. Kiitos Tupu. =)

      Poista
  4. Kokeilla pitäisi. Ostin jo kesällä lakritsijauhetta ja tuolla se odottaa kaapissa... Jospa tänä viikonloppuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseäni taas kutkuttaisi tuo lakujauhe, sitä taitaa saada luontaistuotekaupoista? Bongasin kaupasta muuten lakujuguakin, sitäkin voisi kakkuihin hyödyntää. :) Testaa tuota juustoa, ei ole liian hyökkäävä maultaan. :)

      Poista