tausta

tiistai 6. maaliskuuta 2018

Appelsiini-mutakakku

Ihanan aurinkoisen viikonlopun kunniaksi tein tarjolle tällaista appelsiinin säväyttämää mutakakkua. :) Suklaan voi toki vaihtaa mieleisekseen esim. pätkikseen tai tummaan suklaaseen. Tein tätä appelsiinista pitäville, joten siksi Fazerinalla. :) 

150 g voita
150 g fazerina suklaata
1 appelsiinin raastettu kuori
3 kpl kananmunaa
1 dl tummaa ruokosokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Koristeluun;
kinuskikastiketta (1dl kermaa, 1 dl fariinisokeria-> keittele miedolla lämmöllä kinuskiksi (n. 8 min))-> ripaus suolaa joukkoon, jäähdytä
minivaahtiksia
vadelmia

  • sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä tasaiseksi massaksi
  • raasta appelsiinista kuoriosa
  • vatkaa munat ja sokeri keskenään vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi
  • sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon (pyöräytä varovasti vain pallovispilällä muutaman kerran)
  • lisää kuivat aineet siivilän lävitse, ja viimeiseksi appelsiininkuoriraaste (kääntele varovasti sekaisin pohjia myöten, ei liikaa)
  • kaada voideltuun, ja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (20 cm halkaisija)
  • Paista noin 20 min 175 asteessa (keskitaso)
  • Anna jäähtyä täysin (joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa), itse tarjosin huoneenlämpöisenä, ihana rakenne (jääkapissa tiiviimpi)
  • Koristele jäähtyneenä ennen tarjolle laittoa. Minä laitoin kinuskia (itse keitettynä), vadelmia sekä minivaahtiksia.

34 kommenttia:

  1. Vaikuttaa ihanalta! Nam! 😍 Varmasti ihana lisä tuo appelsiinin kuori!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on mukavan simppeli suklaakakkuohje. Tuo appelsiini sopii hyvin yhdessä suklaan kanssa. Mukavaa viikkoa Taru <3 :)

      Poista
  2. Oi fazerinalla ei voi mennä pieleen! <3 Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fazerina toimi tässä kyllä säväyksen tuojana yhdessä appelsiinin kanssa. Mietin, että seuraavaksi kokeilen vaikka pätkis-suklaalla. ;) Ihanaa viikkoa Anni! <3

      Poista
  3. Suklaata ja raikasta appelsiinia! Tämä ohje pitää muistaa, kun suunnittelen seuraavaa leivonnaista. Kuulostaa herkulliselle! Namskiz!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makupari toimii kyllä yhdessä. :) Kannattaa kokeilla, nyt on vielä appelsiinikausikin. Mukavaa viikkoa sinulle :) <3

      Poista
  4. Fazerina on ihanaa suklaata, yks parhaista ♥ Näyttää ihan älyttömän herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  5. Voi mitä herkkua, näyttää niin hyvältä! Ihanaa naistenpäivää😊❤🌹

    VastaaPoista
  6. Herkkukakku �� fazerinasta tykkään paljon

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Appelsiini ja suklaa sopivat hyvin yhteen. Mukavaa viikonloppua <3 :)

      Poista
  7. Tämmöisestä ihanan värikkäästä ja herkullisesta piirakasta tulee niin hyvä mieli! 😉❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Niin aurinkoinen ilma oli, kun tätä tein, ja halusin värikästä. :) Kivaa viikonloppua <3

      Poista
  8. Vaikka just vannoin vähentäväni sokeriherkkuja, niin ei kai se haittaa jos yhden tälläisen kakun leipoo....?! ;) Ja vitsit että tuo koristelu on kaunis!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Appelsiinia, vadelmaa, suklaata :p Ei haittaa yhtään! ;) Kiitos, ja kivaa uutta alkavaa viikkoa <3 :)

      Poista
  9. Herkulliselta näyttää.. mielelläni tuosta siivun leikkaisin :)

    VastaaPoista
  10. Oi ja namskis, näytää niin hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Suklaa ja appelsiini liittoutuu kivasti yhteen. Kiitos Tita. Mukavaa uutta viikkoa. <3

      Poista
  11. Voi kuinka kuulostaa ja näyttääkin niin hyvältä.

    VastaaPoista
  12. Onpa hyvä idea lisätä appelsiinia mutakakkuun, nam!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Appelsiinikausi/sitruskausi on niin ihana, kun voi hyödyntää leivonnassa, sopii hyvin esim. juuri suklaan kanssa. :) Kivaa viikonloppua sinulle :)

      Poista
  13. Ai, ai. Nyt on ihanan suklaisen näköistä ja makukin on varmasti super hyvä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo appelsiini ja suklaa liittoutuu kyllä kivasti keskenään. Kivaa alkanutta vkoa sinulle! :)

      Poista
  14. Ihania reseptejä täällä blogissasi:)

    VastaaPoista
  15. Voih, kuinka on taasen herkullista.

    VastaaPoista
  16. Kiitos Tupu. Mukavaa alkavaa Pääsiäisviikonloppua.<3

    VastaaPoista