tausta

torstai 7. heinäkuuta 2016

Vadelmainen suklaabrita-torttu






Aurinkoinen sää, ja brita-torttu kuuluvat täydelliseen lomapäivään. Useassa blogissa on leivottu näin kesän tullen britaa, ja mielessäni ajatus oli kytenyt jo hyvän tovin. Kesälomani alku oli tosi kiireinen, sillä olin ulkomaan reissulla viikon päivät. Toteutin aikeeni vasta toisella viikolla, ja tällä kakulla juhlittiin myöhäisesti juhannusta ;) Vadelma ja suklaa ovat aika ihastuttava liitto, ja se rapea marenki päällä... <3

Ohjeen olen muokannut itselleni sopivaksi Suklaapossu-blogin mango passion britakakusta
Pienensin ohjetta vuokaani sopivaksi, jauhot olen muokannut gluteenittomiksi, ja lisännyt kaakaota. Täysin erilainen tuo versioni, mutta inspiraation lähteen sain tuolta. :)

Pohja:

125 g voita
1 dl sokeria
1 keltuainen (säästä valkuainen marenkia varten)
2 tl vaniljasokeria
1.5 dl perunajauhoa
2 rkl tumma kaakaojauho
2 tl leivinjauhe
1, 25 dl maitoa

Marenki:

4 valkuaista
2 dl sokeria

Täyte:

Vaniljavaahtoa
Vadelmia

  • Vaahdota voi ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi
  • Lisää keltuainen joukkoon (ota valkuainen sivuun myöhempää marenkia varten)
  • Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää vuorotellen maidon kanssa taikinan joukkoon (aloita ja lopeta lisäys kuivilla aineilla)
  • Levitä taikina pyöreään 26 cm piirasvuokaan, jossa leivinpaperivuoraus
  • Vaahdota puhtaassa kuivassa kulhossa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeria vähitellen kunnes valkoinen jämäkkä marenkivaahto valmista (testaan aina kääntämällä kulhon ylösalaisin;))
  • Nostele marenkivaahto taikinan päälle, ja levittele varovasti (tapaan käyttää isoa lusikkaa)
  • Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Tarkkaile, ettei pinta pala vaan tulee kauniin tasainen väri.
  • Anna pohjan jäähtyä täysin. 
  • Vaahdota vaniljakastike vaahdoksi
  • Irrota varovasti britapohjasta leivinpaperi ja leikkaa ympyrä puoliksi.
  • Levitä puolikkaalle pohjalle vaniljavaahtoa ja reilusti vadelmaa, nosta toinen puolikas päälle. Ripottele pinnalle muutama vadelma
  • Tarjoile kakku heti täytön jälkeen, sillä marenki kostuu eikä kestä rapeana kauaa säilytystä.



6 kommenttia:

  1. Nam, brita-torttu on kyllä tosi hyvää. Olen aina tehnyt sitä "perus" britaa, mutta suklainen versio toimii varmasti myös erittäin hyvin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brita on kyllä oikea kesäherkku :) :p tuo suklainen pohja on ihan kivaa vaihtelua, vaaleakin kyllä nam!

      Poista
  2. Nam, ihana suklainen brita! Ei olekaan tullut koskaan testattua muuta kuin "perusbritaa".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Brita kuin brita on nam! Vadelmien kanssa tuo suklaapohja toimii mainiosti. Mutta näin manssuaikaan pakko tehä pian vaaleakin versio :)

      Poista
  3. Brita on ihanaa. Tein äskettäin perus vadelmaisen version =D Tämäkin pitää laittaa korvan taa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brita on niin ihana kesäherkku, ja voi vaihtaa makuja aina saatavilla olevien marjojen mukaan. Eka manssua, sitten vadelmaa, mustikkaa, viinimarjaa jne :D Versioita olisi vielä testilistalla. Suosittelen tuota suklaapohjaa, on kiva yhdistelmä vattujen kanssa. Perus vaaleakin kyllä toimii <3

      Poista