Kakkupohja:
4 isoa kananmunaa
1.5 dl sokeria
1.25 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoa
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin
- Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi, ja lisää osa sokeria (1/2 dl) vähän kerrallaan, vatkaa kovaksi vaahdoksi
- Vatkaa keltuaiset ja loput sokerista vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.
- Kääntele valkuaisvaahto (ensin 1/3 osa-> sitten vasta loput) varovasti käännellen keltuaisvaahtoon
- Sihtaa kuivat aineet vaahdon joukkoon, ja kääntele sekaisin
- Kaada leivinpaperilla vuorattuun irtophjavuokaan (20 cm halkaisija)
- Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes kauniin värinen ja kypsä. Anna pohjan jäähtyä.
- Halkaise pohja 4 osaan -> (minulla tuli kuusi kerrosta, mutta halusin kakkuun monta tasoa ja leikkasin kakun kerrokset erittäin ohuiksi)
Täyte:
1 iso purkki persikoita mehussa
250 g mansikoita
2 banaania
2.5 dl vaniljakastiketta
1 sitruuna (purista mehu)
- Vaahdota vaniljakastike niin kovaksi vaahdoksi kuin mahdollista, lisää loppuvaiheessa vaahdotusta hiljalleen valuttaen noin 1.5 rkl sitruunamehua kunnes vaahto jämäköityy
- Huuhtele ja valuta persikan puolikkaat, murskaa haarukalla
- Murskaa banaanit haarukalla, ja lisää loppu sitruunamehu
- Sulata pakastemansikat ja murskaa kepeästi rakenne
- Aseta irtopohjavuoan pohjalle tuorekelmu (kakku kootaan ns.väärinpäin pinnasta aloittaen)
- Laita kakun pintakerros pohjalle, levitä päälle tasaisesti mansikkamurskaa ja saman verran persikkaa levitä päälle kerron sitruuna-vaniljavaahtoa.
- Seuraavaan kerrokseen levitä tasaisesti banaanimurskaa ja persikkamurskaa sekä kerros vaniljavaahtoa -> jatka täyttöä näin vaihdellen kunnes tasaisesti käytetty.
- Levitä pohjakerrokseen vielä tasaisesti kaikki loput murskat ennen kuin laitat sen päällimmäiseksi. Aseta pinnalle leivinpaperi ja lautanen painoksi. Vein kakun hetkeksi viileään siksi ajaksi, kun tein kuorrutteen.
Kuorrute:
1 dl laktoositon kuohukerma/vispikerma
0.5 dl rasvaton laktoositon maitojuoma
1 dl fariinisokeria
4 palaa tummaa suklaata (Panda)
- Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja maito -> anna kiehahtaa, ja keittele matalassa lämmössä noin 10 minuuttia kinuskiksi
- Ota liedeltä ja lisää suklaapalat, hämmenne puulastalla kuorrute tasaiseksi kiiltäväksi seokseksi
- Anna jäähtyä täysin (laitoin kattilan hetkeksi ulos, nopeuttaa jäähtymistä mikäli tiukka aikataulu ;)).
- Kuorruta kakku kinuskilla, ja sivele hieman reunoillekin (aloita levitys kakun keskeltä, reunoille edeten)
- Lopuksi pinnalle esimerkiksi tummasuklaakiehkuroita.
Ihanan kakun on äitisi saanut!
VastaaPoistaKuvaustyyli, selkeä ja erilainen miellyttää nami-hiirtä Ü
Kiitos n-h. Kivaa, kun poikkesit :) Minusta on kiva tehdä kollaaseja kuvista. Latasin sovelluksen, jonka avulla pystyy tekemään eri mallisia, ja yhdistää monta kuvaa samalle pohjalle. Kätevää postauksienkin kannalta.
PoistaÄippä tykkäsi kakusta kovasti, yhdistelin tähän hänen lempparimakujaan. :)
Kinuskia, suklaata ja sitruksinen täyte - täydellistä!
VastaaPoista:) Toimivat kyllä hyvin yksiin. Eikä ollut ollenkaan makeaa, sillä täyte raikasti koko kakun. :)
PoistaIhana ohje, erilainen!
VastaaPoistaTuo pohja oli kiva testata, lopputuloksna oli pehmeä, kuohkea ja hieman "marenkimainen" Täyte aika perinteikkään raikas. Kivaa vkon alkua :)
PoistaOi, tämä vaikuttaa tosi herkulliselta! Pitääpä testata miten toimii munattomana ja maidottomana :)
VastaaPoistaPehmoista, ja täyteläistä, makeaa ja kirpsakkaa, hyvä kombo kakussa. :) Testaa ihmeeessä, kerro miten onnistui? :)
Poista