tausta

maanantai 31. heinäkuuta 2017

Aurinkoinen kauratosca

Minun piti tehdä taannoiselle viikonloppureissulle mukaan toscakakkua, ja mielessäni olin ajatellut ihan perinteistä versiota mantelikuorrutteella. Laittelin uunin päälle, ja aloin ottamaan aineita kaapista. Hieman suunnitelmat menivät uusiksi, kun tajusin ettei niitä manteleita sitten olekaan. Äkkiä piti keksiä jokin korvaava juttu tilalle, ja muistelin nähneeni täällä Emerald City-blogissa kaurahiutaleilla tehdyn toscakuorrutteen. Kiitos vain vinkistä! :D Puuroaineita kaapissa oli reilusti, joten korvasin mantelit Elovenalla. Eroa ei juuri huomannut valmiissa leivonnaisessa, tosin mantelinmaku sekä koostumus puuttui (tietty rapsakkuus). Tuo tummasuklaa sopii kuorrutteeseen loistavasti syvyyttä tuomaan.


Pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
80 g voita
1 dl ruisjauhoa
1/2 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kerma-maitoa

Kuorrute:
1 dl kermaa
0.5 dl maitoa
1.5 dl fariinisokeria
1.5 dl kaurahiutaletta
1 pala tummaa suklaata

  • sulata voi, jäähdytä
  • vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
  • sekoita kuivat aineet keskenään 
  • lisää ensin jäähtynyt voi ja kerma-maito vaahdon joukkoon, pyöräytä vain varovasti pallovispilällä
  • lisää seuraavaksi kuivat aineet siivilöitynä
  • kääntele pallovispilän tai nuolijan avulla taikina tasaiseksi
  • kaada voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm)
  • Paista keskitasolla uunissa noin 20-25 min, 175 astettta
  • Tee paiston aikana kuorrute
  • Kiehauta sokeri,kerma ja maito keskenään ja anna hautua miedolla lämmöllä kinuskiseksi (noin 5 min)
  • Ota liedeltä ja heitä joukkoon kaurahiutaleet ja tummasuklaapala, sekoittele vielä sekaisin
  • Nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja kaada kuorrute varovasti kakun päälle, levittele mahdollisimman nopeasti ja varovasti kakun päälle (ettei läsähdä)
  • Paista vielä noin 10 min keskitasolla (kuorrute kauniin värinen)
  • Anna jäähtyä, ja koristele aprikoosinsiivuilla.

8 kommenttia:

  1. Huippua, että muistit kaurahiutaleet! :D Todella kesäisen näköinen kakku ja näyttää muuten ihan auringonkukalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkupaniikin poikanen meinasi iskeä, mutta onneksi on blogimaailma, josta bongailee vinkkejä. ;) Kauralla tuli oikein kiva kuorrute, ja korvike, jos ei manteleita ole/joku on allerginen. Kiitos. :) Aprikoosipurkkikin sattui pistämään silmään, kun pengoin kaappeja :D

      Poista
  2. Kaunista =)

    SLY40 kierroksen parisi ilmoittelee että tiedot saatu ja paketteja alan suunnitteleen.

    T:Slysi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Oi, jännää ja kivaa, kun poikkesit moikkaamassa! :) Mukavaa viikon jatkoa!

      Poista
  3. Kaunis ja kesäinen kakku!
    T: saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä on kiva leivonnainen kesään, ja sopii hyvin mukaan otettavaksi. Loppukoristelut voi tehä vasta paikan päällä. :)

      Poista
  4. Tuo näyttää kyllä tosi hyvältä ja varmasti maistui myös:) Mukavaa elokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Maistuva, ja helpohko herkku kesäleivontaan, suosittelen. :) Mukavaa elokuuta myös sinulle.

      Poista