tausta

sunnuntai 13. elokuuta 2017

Grahamsämpylät

Sateisena päivänä leivotutti, ja toiveena oli sämpylöitä. Avaamaton grahamjauhopussi houkutti kokeilemaan, ja niin vain taikinan tekoon. Sekoitin vehnäjauhoa ja grahamia, niin että 1/3 osa jauhoista grahamia, ja loput vehnää. Taikinasta tuli hyvä käsitellä, ja sämpylät oli helppo muotoilla.



Taikina:

3.5 dl piimää
1/2 palaa tuorehiivaa
1.5 tl suolaa
2 rkl  stevia ruokosokeria
40 g voita pehmoisena
2 dl graham jauhoa
noin 5 dl vehnäjauhoa


  • liota hiivaa kädenlämpöiseen piimään
  • lisää sokeri ja suola
  • lisää grahamjauhot
  • lisää pehmeä voi
  • lisää vehnäjauhot vähitellen taikinaan, vaivaa hyvin (käytin sähkävatkainta, taikinakoukkuja)
  • Anna kohota noin 20 min
  • Muotoile pyöreiksi sämpylöiksi, asettele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille,, ja anna hetken olla vielä (noin 10 minuuttia kohoamssa
  • Paista 225 asteessa noin 10 min 

6 kommenttia:

  1. Näyttävät niin hyviltä😍Uuni tuoreet, höyryävät sämpylät voi nokareen kera on herkkua:) Mukavaa alkavaa viikkoa💕🌻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uunituore leipä on kyllä huumaavan tuoksuista, ja leivonta loistavaa sadepäivän puuhaa. ;) Kiitos, ja samoin sinulle, mukavaa viikon alkua! <3

      Poista
  2. Leivotuttaa - mahtava verbi! :) Melkein tunnen vastaleivotun sämpylän tuoksun noita kuvia katsellessa, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih:D en tiedä mistä alkujaan, tarttunut jostakin. Suht pienellä vaivalla saa uunituoretta hyvää, ja jauhoja voi vaihdella kaapin sisällön mukaan.:)

      Poista
  3. Herkullinen sämpylä resepti!
    Siitä onkin taas aikaa kun olen sämpylöitä leiponut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopii hyvin tähän kesään uunileivonta, aika usein sateisia ja koleita päiviä. Leipomisessa aika kuluu kivasti. :) Kiitos, ja kannattaa kokeilla grahamia sämpyissä, tuo rouheisuutta.

      Poista