3.5 dl piimää
1/2 palaa tuorehiivaa
1.5 tl suolaa
2 rkl stevia ruokosokeria
40 g voita pehmoisena
2 dl graham jauhoa
noin 5 dl vehnäjauhoa
- liota hiivaa kädenlämpöiseen piimään
- lisää sokeri ja suola
- lisää grahamjauhot
- lisää pehmeä voi
- lisää vehnäjauhot vähitellen taikinaan, vaivaa hyvin (käytin sähkävatkainta, taikinakoukkuja)
- Anna kohota noin 20 min
- Muotoile pyöreiksi sämpylöiksi, asettele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille,, ja anna hetken olla vielä (noin 10 minuuttia kohoamssa
- Paista 225 asteessa noin 10 min
Näyttävät niin hyviltä😍Uuni tuoreet, höyryävät sämpylät voi nokareen kera on herkkua:) Mukavaa alkavaa viikkoa💕🌻
VastaaPoistaUunituore leipä on kyllä huumaavan tuoksuista, ja leivonta loistavaa sadepäivän puuhaa. ;) Kiitos, ja samoin sinulle, mukavaa viikon alkua! <3
PoistaLeivotuttaa - mahtava verbi! :) Melkein tunnen vastaleivotun sämpylän tuoksun noita kuvia katsellessa, nam!
VastaaPoistaHih:D en tiedä mistä alkujaan, tarttunut jostakin. Suht pienellä vaivalla saa uunituoretta hyvää, ja jauhoja voi vaihdella kaapin sisällön mukaan.:)
PoistaHerkullinen sämpylä resepti!
VastaaPoistaSiitä onkin taas aikaa kun olen sämpylöitä leiponut.
Sopii hyvin tähän kesään uunileivonta, aika usein sateisia ja koleita päiviä. Leipomisessa aika kuluu kivasti. :) Kiitos, ja kannattaa kokeilla grahamia sämpyissä, tuo rouheisuutta.
PoistaVasta uunista otetut sämpylät on niin parasta! :) Grahamilla saa mukavaa makua taikinoihin ja tykkään käyttää sitä myös murotaikinoissa silloin tällöin, jos leivon marjapiirakkaa :D
VastaaPoistaKyllä vain, ja se tuoksu mikä valtaa kodin :) Hyvä vinkki. Pitääkin kokeilla eri taikinoissa sitä, ehkä vähän samaa kuin ruisjauhossa, tietty rouheisuus.
Poista