tausta

maanantai 23. lokakuuta 2017

Täyteläinen suklaakakku

Tämän kakun tein jo elokuulla veljeni syntymäpäiville. Tämä on oikea suklaanystävän unelma. Kyselin häneltä toiveita, enkä oikein saanut selkeyttä, vaan aika vapaat kädet (tosin ei mousseja, eikä mitään sitruunaista :D). No hänet tuntien oli valinta melkoisen selvä, ainakin kakun osalta. Tästä kakusta pidettiin kovasti sankaria ja vieraita myöten, ja nyt sitten reseptiä. Kannattaa tehdä tämä kahdessa osassa, eli pohjat ja täyttö edeltävänä päivänä, ja kuorrutus koristeluineen sitten tarjoilupäivänä.

Kakkupohja (tein x2)

2 kananmunaa
1 dl sokeria
100 g voita
2 rkl kylmää vahvaa kahvia (espresso)
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhe
1 tl vaniljasokeri
1 dl perunajauho
1/2 dl ruisjauho
1/2 dl kaakaojauho tumma
  • vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla, voitele reunat
  • sulata voi, anna jäähtyä
  • sekoita kaikki kuivat aineet keskenään
  • vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi
  • lisää kylmä kahvi (älä vielä sekoita)
  • lisää kuivat aineet siivilän lävitse
  • sekoita kepeästi pyörövispilän avulla
  • lisää sula voi, kääntele varovasti nostellen tasaiseksi taikinaksi
  • kaada vuokaan tasaisesti, paista 175 asteessa noin 25 minuuttia
  • anna jäähtyä täysin
Täyte ja pinnoite; 1 purkki aprikoosimarmeladia (ei lisättyä sokeria) Brezzo-merkkinen
  • irrota pohjat vuoista
  • sivele marmeladia runsaasti toisen pohjan pinnalle, nosta toinen pohja päälle
  • sivele koko kakun päälle reunoja myöten marmeladia
  • anna vetäytyä seuraavaan päivään
Kuorrutus; 
1 levy 100 g tummaa suklaata 70 %
2 dl kermaa

Koristelu: mansikoita, vadelmia, viinimarjoja, minivaahtokarkkeja
  • pilko tumma suklaa kulhoon
  • kiehauta kerma
  • lisää kuuma kerma suklaan päälle
  • anna seistä hetki, ja sekoittele tasaiseksi, anna jäähtyä täysin
  • kuorruta kakku suklaalla
  • koristele minivaahtokarkeilla, ja tuoreilla marjoilla

10 kommenttia:

  1. Voi ihanuus mikä kakku!♥ Näyttää kyllä niin hyvältä:) Kiitos ohjeesta,tuo onkin heti otettava ylös! Mukavaa alkanutta viikkoa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan :) Kiitos, ja mukavaa viikkoa sinullekin <3

      Poista
  2. Komea kakku, ohje vaikuttaa todella hyvältä, seuraavan kakun leiponen tällä ohjeella. Peruna- ja ruisjauhot kuulostavat kokeilemisen arvoiselta yhdistelmältä.
    T: Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan, taattua suklaanystävän herkkua. :) Mukavaa vkonlopun jatkoa!

      Poista
  3. Kuulostaapa hyvältä! Minäkin tein tänään suklaakakkua. Alkaa tähän aikaan vuodesta tehdä mieli suklaisia leivonnaisia. :) Tämä sinun kakku kuulostaa mielenkiintoiselta, pitää testata!

    VastaaPoista
  4. Kannattaa kokeilla :) Suklaa ei ole koskaan huono idea kakkujen suhteen :p Pitääkin isänpäiväksi kokeilla jotakin uutta suklaista kakkua :D Merkittynä testaukseen jo sinun postauksen kakkupohja ;)

    VastaaPoista
  5. Onpas ihanan suklaisen näköinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaista tämä kyllä oli. :p Aprikoosi välissä ja päällä raikastaa muuten täyteläistä kakkua. Ja koristuksissa kannattaa käyttää jotakin marjaa, vadelmat ja mansikat sopii hyvin suklaan pariksi. ;)

      Poista
  6. Ihanan värikäs kakku! Tuli varmasti koko juhlaporukka hyvälle mielelle! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieniä vaahtiksia käytän usein koristeena, tuo väriä kivasti, ja ovat niin söpöjä :) Tuoreita marjoja on niin ikävä!

      Poista