tausta

maanantai 13. marraskuuta 2017

Punaherukkainen mazariinitorttu

Tämä kakku on ihanan pehmoinen rakenteeltaan. Tästä saa helposti gluteenittoman, jos vaihtaa jauhot gluteenittomiin jauhoseoksiin (tai käyttää jtn muuta ruokavalioon vaihtoehtoa). Koristuksia voi vaihtaa mielensä mukaisiksi, mutta tuoreet marjat sopivat tähän parhaiten. Hedelmätkin esim aprikoosi, nektariini, persimon, kiivi tms. voisivat taittaa kivasti makeahkoa pohjaa. Alkuperäinen ohje napattu täältä.

Taikina:
100 g voita
200 g mantelimassaa (tein itse -> tällä ohjeella )
2 kananmunaa
3 rkl gluteenitonta jauhoa (vaalea gluteeniton jauhoseos)

Lisäksi:
voita vuoan voiteluun
mantelijauhetta pinnoitukseen
2 dl vatkautuvaa vaniljavaahtoa
3 dl punaherukoita

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen
  • Valmista ensin mantelimassa (vaikka jo edellisenä päivänä)
  • Vatkaa mantelimassa ja voi kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi
  • Lisää kananmunat yksi kerrallaan (vatkaa voimakkaasti lisäyksien jälkeen)
  • Kun vaahto on erittäin kuohkeaa ja vaaleaa, lopeta vatkaus sähkövatkaimella
  • Lisää jauhot siivilöitynä käännellen taikinaan (älä vaan sekoita liikaa, vaan käännellen pari kertaa)
  • Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (20 cm)
  • Levitä taikina vuokaan, paista noin 20 minuuttia
  • Anna jäähtyä täysin, ja koristele vaniljavaahdolla ja punaherukoilla

12 kommenttia:

  1. Voi näitä sinun herkkupostauksia, ovat kyllä niin hyvännäköisiä että vesi kihahtaa heti kielelle:) Kiitos ohjeesta! Leppoisaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kannattaa testata, jos vain mantelisesta mausta pitää. Tuo rakenne on ihanan pehmoinen. Mukavaa viikon alkua! <3

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Tita, tämä on kivan erilainen kakku maultaan ja rakenteeltaan. :)

      Poista
  3. Onpa herkullisen näköinen!
    Sinulle on haaste blogissani; https://naatsesapuskaa.blogspot.fi/2017/11/sinivalkoinen-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Mielenkiintoinen haaste. pitääpä toteuttaa lähipäivinä.

      Poista
  4. Ihanan näköistä kakkua/piirakkaa./torttua. Herukoiden käyttö plussaa, ainakin näin herukkafanin mielestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla sinusta Mimmi M pitkästä aikaa, toivottavasti voit hyvin, ja teet paluun pian blogimaailmaan. <3 Tässä tasapainottuu mehevä pohja (makeahko) ja kirpsakka herukka. Täällä myös yksi punaherukkafani :)

      Poista
  5. Ihanan näköinen herkku! 😋 Mä rakastan mantelia kaikissa muodoissa ja leivonnaisissa. Ja tälläinen mazariinipohja on mulla kokeilematta 😮 pitäis testata! 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. <3 Samoin, manteli on omakin suosikki. :p Houkutti myös Koko Suomi leipoo-ohjelmasta tutut mazariinileivokset. :) Voi, että kun ehtisi enemmän testailla ja leipoa, lista oisi pitkä. :D Kannattaa kokeilla, mehevä pohja tulee. Marjoina voi tietysti käyttää muutakin kuin punaherukkaa.

      Poista
  6. Nam, nam, näyttää niin pirtsakalta ja hyvältä :D

    VastaaPoista
  7. :) Tämä on makeaa ja raikasta samassa paketissa, maut tasapainottavat toisiaan.

    VastaaPoista