Taikina:
100 g voita
200 g mantelimassaa (tein itse -> tällä ohjeella )
2 kananmunaa
3 rkl gluteenitonta jauhoa (vaalea gluteeniton jauhoseos)
Lisäksi:
voita vuoan voiteluun
mantelijauhetta pinnoitukseen
2 dl vatkautuvaa vaniljavaahtoa
3 dl punaherukoita
- Kuumenna uuni 175 asteeseen
- Valmista ensin mantelimassa (vaikka jo edellisenä päivänä)
- Vatkaa mantelimassa ja voi kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi
- Lisää kananmunat yksi kerrallaan (vatkaa voimakkaasti lisäyksien jälkeen)
- Kun vaahto on erittäin kuohkeaa ja vaaleaa, lopeta vatkaus sähkövatkaimella
- Lisää jauhot siivilöitynä käännellen taikinaan (älä vaan sekoita liikaa, vaan käännellen pari kertaa)
- Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (20 cm)
- Levitä taikina vuokaan, paista noin 20 minuuttia
- Anna jäähtyä täysin, ja koristele vaniljavaahdolla ja punaherukoilla
Voi näitä sinun herkkupostauksia, ovat kyllä niin hyvännäköisiä että vesi kihahtaa heti kielelle:) Kiitos ohjeesta! Leppoisaa alkanutta viikkoa♥
VastaaPoistaKiitos :) Kannattaa testata, jos vain mantelisesta mausta pitää. Tuo rakenne on ihanan pehmoinen. Mukavaa viikon alkua! <3
PoistaNäyttää hyvältä!
VastaaPoistaKiitos Tita, tämä on kivan erilainen kakku maultaan ja rakenteeltaan. :)
PoistaOnpa herkullisen näköinen!
VastaaPoistaSinulle on haaste blogissani; https://naatsesapuskaa.blogspot.fi/2017/11/sinivalkoinen-haaste.html
Kiitos. :) Mielenkiintoinen haaste. pitääpä toteuttaa lähipäivinä.
PoistaIhanan näköistä kakkua/piirakkaa./torttua. Herukoiden käyttö plussaa, ainakin näin herukkafanin mielestä.
VastaaPoistaKiva kuulla sinusta Mimmi M pitkästä aikaa, toivottavasti voit hyvin, ja teet paluun pian blogimaailmaan. <3 Tässä tasapainottuu mehevä pohja (makeahko) ja kirpsakka herukka. Täällä myös yksi punaherukkafani :)
PoistaIhanan näköinen herkku! 😋 Mä rakastan mantelia kaikissa muodoissa ja leivonnaisissa. Ja tälläinen mazariinipohja on mulla kokeilematta 😮 pitäis testata! 😉
VastaaPoistaKiitos. <3 Samoin, manteli on omakin suosikki. :p Houkutti myös Koko Suomi leipoo-ohjelmasta tutut mazariinileivokset. :) Voi, että kun ehtisi enemmän testailla ja leipoa, lista oisi pitkä. :D Kannattaa kokeilla, mehevä pohja tulee. Marjoina voi tietysti käyttää muutakin kuin punaherukkaa.
PoistaNam, nam, näyttää niin pirtsakalta ja hyvältä :D
VastaaPoista:) Tämä on makeaa ja raikasta samassa paketissa, maut tasapainottavat toisiaan.
VastaaPoista