tausta

sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Pehmoiset grahamsämpylät

Nämä sämpylät ovat ihanan pehmoisia, ja aika helppotekoisia. Piimää käytän lähes aina nesteenä hiivataikinoissa, sillä lopputulos on erittäin kuohkea. Jauhoja voi vaihtaa mieleisekseen, mutta suosittelen grahamia tuon "rouheisuuden" vuoksi. Tuo kivan maun valmiiseen lopputulokseen.

3.5 dl piimää (rasvaton laktoositon)
20 g tuorehiivaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
25 g pehmeää voita
noin 6 dl grahamjauhoa
  • lämmitä piimä kädenlämpöiseksi
  • liota hiiva joukkoon
  • lisää hunaja, suola
  • lisää jauhot ja pehmeä voi
  • vaivaa taikinaa, kunnes irtoaa kulhon reunoista
  • anna kohota liinan alla noin puoli tuntia
  • kaada jauhotetulle silikonialustalle, ja taittele taikinaa kepeästi pari kertaa (liiat ilmat pois)
  • jaa taikina samankokoisiksi paloiksi ja pyörittele sämpylöiksi
  • anna kohota vielä hetken leivinpaperilla vuoratulla pellillä (noin 10 min)
  • paista 225 asteessa noin 12 min, kunnes kevyt kaunis väri pinnalla

12 kommenttia:

  1. Näyttävät niin herkullisilta! Nyt alkoikin tekemään mieli tuoretta sämpylää:) Mukavaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinulle <3 Tuoreen leivän tuoksu on kieltämättä melkoisen huumaavaa, ja sopii hyvin tämän ajan tunnelmaan. :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Sari. Tulee kiva säväys tuosta grahamista, pikkuisen rouheinen. :)

      Poista
  3. Onpa tasaisen kaunis sämpylärivistö :)
    Mielessä onkin ollut sämpylöiden teko, mutta gluteenittomina.
    Tuoreena kaikki on niin hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uunituoreen leivän tuoksu on huumaavaa. Jouluksi teen saaristolaisleipää sekä joululimppua. Toisesta teen gluteenittoman, jotta itsekin voin maistella. :) Mukavaa viikkoa! :)

      Poista
  4. Sinullakin näköjään pehmoisia sämpylöitä tarjolla. Laitoin juuri oman versioni blogiini.
    Piimä on ihana neste sämpylöihin saa mukavasti makua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin kurkkimassa nuo toiset pehmosämpyt ;) Hyvä idea tuo perunamuusin käyttö. Samaa mieltä, piimällä tulee paras ja kuohkein hiivataikina :)

      Poista
  5. On kyllä niin komiat sämpylät,tasaisen pyöreitä.Minun pitäisi kokeilla joululimpun tekoa,johon käytetään piimää,olisikin ihan uusi kokeilu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sämpylöitä on kiva tehdä, ja saa suht vaivattomasti tuoretta leipää tarjolle. =) Itsekin ajattelin kokeilla joululimppua, ja saaristolaisleipää tietysti. :)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Tuore leipä, ja tuoksu <3 Pitäisi leipoa useammin sämpyjä. :)

      Poista