Nämä sämpylät ovat ihanan pehmoisia, ja aika helppotekoisia. Piimää käytän lähes aina nesteenä hiivataikinoissa, sillä lopputulos on erittäin kuohkea. Jauhoja voi vaihtaa mieleisekseen, mutta suosittelen grahamia tuon "rouheisuuden" vuoksi. Tuo kivan maun valmiiseen lopputulokseen.
3.5 dl piimää (rasvaton laktoositon)
20 g tuorehiivaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
25 g pehmeää voita
noin 6 dl grahamjauhoa
- lämmitä piimä kädenlämpöiseksi
- liota hiiva joukkoon
- lisää hunaja, suola
- lisää jauhot ja pehmeä voi
- vaivaa taikinaa, kunnes irtoaa kulhon reunoista
- anna kohota liinan alla noin puoli tuntia
- kaada jauhotetulle silikonialustalle, ja taittele taikinaa kepeästi pari kertaa (liiat ilmat pois)
- jaa taikina samankokoisiksi paloiksi ja pyörittele sämpylöiksi
- anna kohota vielä hetken leivinpaperilla vuoratulla pellillä (noin 10 min)
- paista 225 asteessa noin 12 min, kunnes kevyt kaunis väri pinnalla
Näyttävät niin herkullisilta! Nyt alkoikin tekemään mieli tuoretta sämpylää:) Mukavaa alkavaa viikkoa♥
VastaaPoistaKiitos samoin sinulle <3 Tuoreen leivän tuoksu on kieltämättä melkoisen huumaavaa, ja sopii hyvin tämän ajan tunnelmaan. :)
PoistaIhanat grahamsämpylät! Nam!😋
VastaaPoistaKiitos Sari. Tulee kiva säväys tuosta grahamista, pikkuisen rouheinen. :)
PoistaOnpa tasaisen kaunis sämpylärivistö :)
VastaaPoistaMielessä onkin ollut sämpylöiden teko, mutta gluteenittomina.
Tuoreena kaikki on niin hyviä.
Uunituoreen leivän tuoksu on huumaavaa. Jouluksi teen saaristolaisleipää sekä joululimppua. Toisesta teen gluteenittoman, jotta itsekin voin maistella. :) Mukavaa viikkoa! :)
PoistaSinullakin näköjään pehmoisia sämpylöitä tarjolla. Laitoin juuri oman versioni blogiini.
VastaaPoistaPiimä on ihana neste sämpylöihin saa mukavasti makua.
Kävinkin kurkkimassa nuo toiset pehmosämpyt ;) Hyvä idea tuo perunamuusin käyttö. Samaa mieltä, piimällä tulee paras ja kuohkein hiivataikina :)
PoistaOn kyllä niin komiat sämpylät,tasaisen pyöreitä.Minun pitäisi kokeilla joululimpun tekoa,johon käytetään piimää,olisikin ihan uusi kokeilu.
VastaaPoistaSämpylöitä on kiva tehdä, ja saa suht vaivattomasti tuoretta leipää tarjolle. =) Itsekin ajattelin kokeilla joululimppua, ja saaristolaisleipää tietysti. :)
PoistaIhanan näköisiä sämpylöitä! ♥
VastaaPoistaTuore leipä, ja tuoksu <3 Pitäisi leipoa useammin sämpyjä. :)
Poista