tausta

keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Marianne-kerrostrifle

Tätä herkkua tein viikonloppuna, kun iski leipomisvimma. Olin kesälomallani New Yorkissa, enkä muutenkaan ehtinyt leipoa pitkään aikaan, joten tilaisuuden tullen kiirus keittiöpuuhiin. Olen jo pitkään halunnut koittaa jäätelön tekoa, ja tämän mukana tullut ohje pääsi kokeiluun. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin keksejä, mutta vaihdoin ne paketin mukana tulleeseen Marianne crush murskaan. Kiitokset ohjeesta, ja tuotteista :) Bongasin Pullantuoksuinen koti-blogista ihanan trifle-reseptin, ja muokkasin oman versioni siitä. Tämä koko kakku menikin sitten saman tien aurinkoilman kahvipöydässä.



Kääretorttupohja:

4 kananmunaa
1 dl ruokokidesokeri (Stevia)
1 dl perunajauho
2 rkl tumma kaakaojauho
1 tl vaniljasokeri
1 tl leivinjauhe
  • Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi
  • Yhdistä keskenään kuivat aineet (sekoita haarukalla paakut pois), siivilöi vaahdon joukkoon
  • Kääntele varoen tasaiseksi
  • Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225 asteessa noin 7 minuuttia
Marianne-jäätelö:

3 dl vispikermaa (laktoositon, 20 % Flora)
1/2 purkkia kondensoitua maitoa
0.25 dl glukoosisiirappia
ripaus suolaa
1/2 pussia Marianne Crush murskaa
  • Laita kulhoon kondensoitu maito, glukoosisiirappi ja kerma. Vaahdota kuohkeaksi.
  • Lisää Marianne murska
  • Kaada pitkään neliskanttiseen vuokaan, pakasta noin 4 tuntia.
Lisäksi: 

1 pussi pakastemansikoita (sulata ja murskaa kepeästi)
1 banaani (murskana, sekoita sitruunamehun kanssa)
2 tl sitruunamehua
1/2 pussia Marianne Crush murskaa
Kostutukseen 1 dl vahvaa kahvia
tummaa suklaata, banaaniviipaleita

  • Leikkaa jäähtynyt pohja pienen lautasen avulla ympyröiksi (kahvilautanen)
  • Laita kulhon pohjalle, kostuta kahvilla (pullasudin avulla)
  • Levitä päälle puolet banaanimurskasta sekä osa mariannejäätelöstä
  • Laita seuraava kerros, kostuta ja levitä päälle mansikkamurskaa, sekä osa mariannejädestä
  • Kokoa kerroksittain kunnes kulho on täynnä, ripottele aina
  • Koristele lopuksi banaaniviipaleilla ja tummallasuklaalla sekä mariannemurskalla

6 kommenttia:

  1. Namskis!
    Ihana herkku!
    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On oiva kesäherkku. Tän voi koota niistä aineista, joita saatavilla. Tuo jädekin on helppo tehdä oman makuisekseen. :) Kivaa viikon jatkoa Sari. :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tätä on hauska varioida saatavilla olevista aineista. Ja eri kulhoilla saa eri näköisen. :) <3

      Poista
  3. Wau, maistuisi! Trifle on ehdottomasti kesän to do -listalla, saa nähdä meneekö tosin elokuulle asti. Laivalta tarttui toisaalta äsken mukaan pari rasiaa Marianne-palloja... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tilaisuus kokeilla siis :)Tää on käytännöllinen ja kesäinen kakkuidea. Tulee tehtyä itsekin uudemman kerran. :)

      Poista