Pohja:
1 dl porkkanaraastetta
100 g voita pehmeänä
1 1/2 dl 3-viljan sämpyläjauhoa
1/2 dl kauralesettä
1/2 tl leivinjauhetta
Täytteet:
1/2 punainen paprika
1/2 keltainen paprika
150 g palvikinkkua (leikattuna hienoksi silpuksi esim. monitoimileikkurilla)
2 dl Västerbotten-juustoraastetta (maun mukaan)
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
2 rkl tuoretta persiljasilppua
2 tl savupaprikajauhetta
1 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
- sekoita kaikki pohjan aineksi järjestyksessä sekaisin
- levittele tasaisesti pyöreän voidellun piirasvuoan pohjalle (kepeästi jauhotetuin sormin)
- esipaista pohjaa noin 5-8 minuuttia 200 asteessa
- pilko paprikat ensin monitoimileikkurilla tai veitsellä (itselläni käytössä leikkuri, nopeaa ja vähemmän sotkua) hienoksi hakkeeksi (muutama pyöräytys leikkurilla ettei tietenkään liian soseeksi)
- seuraavaksi pyöräytä kinkku silpuksi, sekoita kulhossa paprikan kanssa
- raasta juusto hienoksi raasteeksi
- sekoita kermaviili kananmuna ja mausteet keskenään
- laita esipaistetun pohjan päälle kinkku- ja paprikasilppu
- levittele juustoraaste päälle tasaisesti
- ripottele tasaisesti persiljahakkelus juuston päälle
- kaada tasaisesti kermaviiliseos piirakan päälle
- paista 200 asteessa, kunnes kauniin värinen, noin 25 min.
Näyttää ja kuulostaa niin hyvältä😍 Tuota pitää kyllä joskus kokeilla:) Mukavaa viikon jatkoa sinne!
VastaaPoista:) Kiva leipoa välillä suolaisiakin juttuja. Kokeile ihmeessä, ja tuota Västerbotten juustoa kannattaa maistella. :) Sopii hyvin myös esim. kanttarellin kaveriksi. Kiitos samoin sinulle :)
PoistaOn kyllä maukkaan näköinen piirakka!
VastaaPoista:) Kiva tehdä suolaisiakin leivonnaisia makeiden sijaan. Nyt varsinkin, kun satokausi meneillään. Seuraavaksi sienipiirasta suunnitteilla.
PoistaOi että, Västerbotten-juustoa ostin just hiljattain Uumajan tuliaisena, ja olen mietinyt mihin sitä nyt laittaisin - toki makupaloina menisi sellaisenaankin... Onneksi sitä saa täältä lahden toiseltakin puolen, että - tuumatessa hupenee... :D
VastaaPoistaVästerbotten-juusto sopii kyllä erinomaisesti suolaisiin piirakoihin. Hyvä käsiteltävyys, ja rakenne -aromikas maku, olematta liian voimakas. Melko hintavaa on kylläkin- mutta silloin tälloin käytättäessä ei haittaa, ja isompi pala on riittoisaakin. :)
Poista