Kinuskikastike:
1 dl kermaa
1/2 dl maitoa
1 dl fariinisokeria
1 tl suolaa
- mittaa kattilaan maito, kerma ja fariinisokeri
- kiehauta, ja keittele miedolla lämmöllä kinuskiseksi
- lisää lopuksi suola, anna jäähtyä täysin
Täyte:
Noin 5-6 kappaletta kotimaisia omenoita (riippuu omenan koosta). Minulla valkeakuulas, keskikokoisia.
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 purkki sitruuna-limerahkaa
kinuskikastike
1 1/2 dl maapähkimurskaa (murskaus monitoimikoneen avulla karkeaksi rouheeksi)
- leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi (poista karat ensin)
- laita kulhoon omenakuutiot, kaneli ja vaniljasokeri (sekoita keskenään)
- sekoita keskenään tasaiseksi jäähtynyt kinuskikastike ja rahka
150 g voita
3/4 dl ruokosokeri stevia
1 kananmuna
2 dl gluteeniton jauhoseos
1 dl mantelijauho
1 tl leivinjauhe
1 tl vaniljasokeri
1/4 tl suolaa
1 tl kanelia
- vaahdota keskenään pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi
- lisää kananmuna, vatkaa hyvin
- sekoita kuivat aineet keskenään, lisää voi-sokeri-munavaahdon joukkoon
- sekoita nopeasti tasaiseksi
- Levittele taikina leivinpaperilla vuorattuun ja reunoilta voideltuun irtopohjavuokaan (20 cm halkaisija) taikinaa tulisi olla sekä pohjalla, että reunoilla (mutta älä käytä mielellään jauhoja apuna, vaan lusikan tai veitsen avulla)
- levitä omenaseos pohjataikinan päälle, tasainen kerros
- levittele rahka-kinuskiseos omenoiden päälle hiljalleen, ja katso että omenat sekoitttuisivat hieman joukkoon.
- Ripottele päälle murskatut maapähkinät
- Paista 175 asteessa keskitasolla noin 35 minuuttia
- Anna jäähtyä täysin vuoassaan
- Tarjoile vaniljavaahdon kanssa
Oijoi, kun kuulostaa ja näyttää hyvältä!! Iiiiiso Nam!!:) Herkullista syksyistä viikonloppua sinne♥
VastaaPoistaKiitos samoin sinulle. :) <3 Jos omppusatoa käytettävänä, niin vahva suositus tästä. :)
PoistaNam! Näyttää tosi hyvältä!
VastaaPoistaKiitos Sumi. On vähän aikaa vievä, mutta kannattaa kokeilla. :)
PoistaNäyttää tosi herkulta :P
VastaaPoistaKiitos, tämä on oiva resepti omppusadon käyttöön. :)
PoistaNäyttää kyllä tosi houkuttelevalta. Kinuski, omena ja pähkinät... NAM NAM :P
VastaaPoistaT:SLY:si
Kiitos inspiraation lähteestä, ja tuotteista :) <3
PoistaOi kuinka herkullisen näköinen kakku :) Mukavaa sunnuntaita :)
VastaaPoistaKiitos, On hyvä kakku omenasadon hyödyntämiseen. Samoin, kivaa uuden viikon alkua!:)
PoistaOnpa herkullisen näköinen omena-pähkinäkakku ja kiva idea yhdistää "rouskuvaa" yhdessä ompun kanssa :). Mukavaa uutta viikkoa sinulle!
VastaaPoistaKiitos Sari. Tämä on hyvä ohje hyödyntää omenasatoa, mikäli vielä omppuja riittää. :) Kiitos samoin, mukavaa viikkoa sinulle.
PoistaNyt on aika täydellisen kuuloinen omenaherkku. Näyttää niin hyvältä :)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, jos vielä omppoja saatavilla. ;) Kiitos.
PoistaNäyttää kyllä niin hyvältä. Ja pääsee ehdottomasti testiin! Tyttö juuri toivoi jotain omenapiirakkaa leivottavaksi, eli yksi syysloman aktiviteeteista tässä! 😄
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, jos vaan omenoita on vielä saatavilla :) Kiva, jos kokeilet. Mukavaa syyslomaa teille. :)!
Poista