Pohja:
50 g voita sulana
3/4 paketti gluteeniton Digestive-keksi (Semper)
1/2 pussia Dr Oetker tummasuklaahippuja
- sulata voi, anna jäähtyä
- murskaa keksit ja suklaahiput tasaiseksi seokseksi keskenään monitoimileikkurilla
- lisää voi joukkoon, aja koneella kunnes tasainen massa
- levitä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (22 cm halkaisija), tasoittele tiiviisti pohjalle ja reunoille (tärkeä olla myös reunoilla, ettei täyte valu välistä ja marenki pysyy kauniisti päällä)
- paista noin 10 min 175 asteessa
- Anna jäähtyä täysin
Lemoncurd:
1 1/4 dl sitruunamehua + kuoriraaste (tuorepuristettu)
1 dl sokeria
1 1/4 dl vettä
1 dl vettä
1/2 dl Maizena
2 kananmunan keltuaista (säästä valkuaiset marenkiin)
30 g voita (kylmää kuutioina)
- Pese sitruuna huolellisesti, raavi keltainen kuoriosa talteen
- Purista mehu
- laita kattilaan reseptin kolme ensimmäistä, eli sitruunamehu, sokeri ja vesi
- kuumenna kiehuvaksi
- sekoita erillisessä kulhossa keskenään 1 dl vettä, maizena sekä munankeltuaiset
- lisää kuuma sitruuna-sokeri-vesiseos koko ajan pallovatkaimella vispaten (ettei tule munakokkelia :D)
- laita seos takaisin kattilaan ja liedelle
- Sekoita huolellisesti kiehumispisteeseen, kunnes seos paksunee, ota heti sivuun!
- lisää kuutioitu kylmä voi joukkoon, vatkaa tasaiseksi tahnaksi
- laita muovikelmu päälle (ettei tule kuorta), jäähdytä täysin kylmäksi
- levittele tartalettipohjan päälle kylmä curd
Marenki (sveitsiläinen)
3 valkuaista
2 dl sokeria
- laita metallinen vatkauskulho hiljalleen kiehuvan vesikattilan päälle (pohja ei saa koskettaa vettä)
- vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri vaahdoksi vesihauteenpäällä (kunnes noin 65 asteista), noin 8-10 min kestää
- Ota kulho vesihauteen päältä, ja jatka vatkaamista kunnes jämäkkää vaahtoa
- Pursottele marenki tartaletin päälle, paista 225 asteessa noin 5 min (tarkkaile ettei vain pala)
Voi taivas miten herkullisen näköinen♥ Tuollaista en ole ikinä maistanut mutta varmasti on hyvää!! Kiitos reseptistä:) Mukavaa alkanutta viikonloppua sinne♥
VastaaPoistaTämä on raikasta ja makeaa samassa paketissa. :) Kiireellinen leivonnainen ei ole, vaan ottaa aikaa, mutta on sen arvoista. Kiitos. Samoin sinulle, hyvää vkonloppua <3
VastaaPoistaSitruunan kirpeys ja marengin makeus on täydellinen kombo. 😊 Näyttää niin hyvältä, nam! 😋
VastaaPoistaMakuyhdistelmä tosiaan havaittu toimivaksi. :) Kiitos Jack. :)
Poista