tausta

maanantai 4. syyskuuta 2017

Vadelma-mustaherukkamurupiiras

Tein tuliaisiksi marjapiirasta kesälomallani kyläilypaikkaan. Minulla oli mustaherukoita ja vadelmia, joita halusin leivontaan käyttää. Sain elokuun paketista gluteenittomia isoja kaurahiutaleita, joita tässä käytin. Marja-aika voisi olla paljon pidempi, niin ihanaa, kun tuoretta ja värikästä tarjolla. :p


Pohja:
100 g voita
1/2 dl ruokokidesokeri Stevia
1 kananmuna
2 dl dl gluteeniton jauhoseos
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhe

Päälle:
2 dl mustaherukkaa
1 dl vadelmaa
1 purkki kermaviiliä
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
2 dl kaurahiutaleita (Myllärin gluteeniton iso)
40 g voita
  • vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi 
  • lisää kananmuna, vaahdota hyvin
  • lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita nopeasti sekaisin
  • levitä voidellun ja ruisjauhotetun vuoan pohjalle
  • levittele taikina lastan avulla vuokaan tasaisesti
  • ripottele marjat päälle
  • sekoita keskenään kermaviili, kananmuna ja vaniljasokeri, levitä marjojen päälle
  • nypi kaurahiutaleet ja voi keskenään, ripottele viimeiseksi piiraan päälle
  • paista 200 asteessa noin 25 minuuttia



12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hyvää ja helppoa, kiva tehdä tuoreista marjoista. :)

      Poista
  2. Näyttää ja kuulostaa kyllä niin herkulliselta😍 Tuota pitää kokeilla,kiitos reseptistä♥ Mukavaa viikonjatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. :)Marjoja tähän voi myös vaihtaa, mikäli ei ole juuri noita saatavilla. :) Kiitos, Mukavaa viikkoa sinulle! <3

      Poista
  3. Oi nämä murupaistokset ovat niin herkullisia, ihanan näköinen on kyllä tämäkin paistos, MUkavaa viikonloppua Kaura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omiakin suosikkeja ovat, kiva vaihdella marjoja saatavuuden mukaan. Mm. Omena, luumu, persikat ja raparperi toimii myös hyvin tällaisessa. Kiitos, samoin Kaisa. :)

      Poista
  4. Ihana piirakka ohje täällä taas!😋
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinulle Sari. :) Marja-aika on niin ihanaa, ja muutenkin tämä alkusyksyn satokausi.

      Poista
  5. Tulin vastavierailulle. Kiva kun kävit blogissani. 😊

    Aivan ihanan näköinen piirakka nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun tulit vastavierailulle Sumi. :) Kiitos, Tämä piiras on siitä kiva, kun voi vaihtaa esim. omppuihin, raparperiin, muihin hedelmiin tai marjoihin. :)

      Poista
  6. Ihana satokauden marjapiirakka! Tuoreista marjoista tulee tosiaan parhaat piiraat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjakausi voisi olla mun puolesta ympäri vuoden :p Harmittaa, kun alkaa olla jo ohi. Puolukoita vielä tulossa, ja omppuja?:)

      Poista