100 g voita huoneenlämpöinen
2.5 dl vehnäjauhoa
1/2 dl sokeria
1 kananmunan keltuainen
- mittaa kaikki ainekset kulhoon, ja työstä tasaiseksi taikinaksi
- painele taikina leivinpaperilla vuorattuun (reunat myös vuorattu esim. alumiinifoliolla) irtopohjavuokaan tasaisesti (nosta reunoille myös)
- anna levätä jääkaapissa noin puoli tuntia
1/2 dl sokeria
1 maustemitta kardemummaa
50 g voita
1 valkuainen
- vaahdota valkuainen
- vaahdota voi ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi noin 5 min vatkaimella
- lisää mantelijauhe ja kardemumma joukkoon, ja sekoita tasaiseksi
- lisää lopuksi vaahdotettu valkuainen nostellen joukkoon
- levitä täyte jääkaappikylmän pohjan päälle
4-5 omenaa
1 tl kanelia
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
- viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi
- mausta kanelilla, sokerilla ja vaniljasokerilla
- asettele omenat mantelitäytteen päälle
1/2 dl vehnäjauhoa
1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
50 g voita (pehmoista)
Rakastan mantelia kaikissa resepteissä. Siitä tulee sellaista mukavaa pehmeyttä. Tämäkin kuulostaa niin herkulliselta!
VastaaPoistaOlen samaa mieltä, manteli sopii hyvin leivontaan. Rakenteesta tulee pehmoinen ja mehevä. Mukavaa alkavaa viikonloppua! :)
VastaaPoistaAah, mitä herkkua täällä taas tarjolla. Ihan vesi herahti kielelle.
VastaaPoistaIhanaa päivää.
Kiitos Tupu! Nyt on jäänyt tämän blogin päivitys, mutta kiertelen ihailemassa muiden leivonnaisia, ja muita herkkuja. Mukavaa viikkoa! <3
Poista