tausta

tiistai 26. heinäkuuta 2016

Juustosarvet



Juustosarvia innostuin leipomaan viikonloppuna aamupalabrunssia varten. Näihin voi halutessaan laittaa täytteeksi vaikka tuorejuustoa, leikkelettä tai mitä haluaakin. Itse ripottelin vain sarvien päälle juustoraastetta, ja jokainen sai sitten täyttää valmiit haluamallaan tavalla brunssin aikana. Oli vaihtoehtona erilaisia tuorejuustoja, tomaattia, kurkkua ja leikkeleitä. Kivoja tarjottavia myös lounaalle esim. keiton kaveriksi. Tein tähän pohjaksi tavallisen sämpylätaikinan (piimäpohjalla), ja toimi ihan hyvin. :) Itse en näitä gluteenin takia maistanut, mutta hävisivät kyllä nopeaa tahtia. En tehnyt isoa taikinaa, ja tuli juuri sopiva määrä (12 kpl). Nytpä ei huvita kovin paljoa keittössä viettää aikaa, kun saatiin ihanat kesäilmat tänne Suomen kesää sulostuttamaan. Marjat ovat nyt jo ainakin meillä päin aikaisessa ja kypsänä. Viikonloppuna vietinkin aikaa ainoastaan ulkona puskissa vadelmia noukkien. Välissä pikku brunssijärkkäilyt, ja taas menoksi. Kesä on niin parasta! <3


Taikina; (12 kpl)

2.5 dl piimää (rasvaton laktoositon)
1/2 palaa tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 dl kauraleseitä
50 g voisulaa
noin 6-7 dl sämpyläjauhoa (minulla 3-viljan sämpyjauhoseos)

Päälle; Juustoraastetta


  • Liota hiiva kädenlämpöiseen piimään
  • lisää hunaja, suola ja kauraleseet sekä voisula
  • Lisää jauhot desi kerrallaan, kunnes taikina pehmeää mutta irtoaa hieman kulhon reunoista (käytin sähkövatkaimen taikinakoukkuja)
  • Anna kohota liinan alla puolisen tuntia (minulla taisi mennä 45 min)
  • Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, ja puolita.
  • Kauli taikinat ympyrän muotisiksi ja jaa 6 osaan (sektoriin) taikinapyörällä.
  • Rullaa sarviksi (halutessaan voi tässä vaiheessa täyttää sarvet), ripottele päälle juustoraastetta
  • Anna kohota pellillä noin 10 minuttia
  • Paista 225 asteessa 12 minuuttia (nätti kullanruskea väri)




8 kommenttia:

  1. Voi miten näyttää hyviltä!
    Näistä meidän lapset tykkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari. :) Kivaa vaihtelua ovat perussämpyihin, ja tosiaan voi tuunata vähän mieleisekseen. Halutessaan täyttää ennen paistoa jo tai sitten vasta pöydässä. Leipien teko on kyllä kivaa <3, ja lapsienkin kanssa hyvää puuhaa. :)

      Poista
  2. Nam , noita mä teen.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Suosittelen kokeilemaan, olivat kuulemma pehmoisia ja hyvän makuisia. Nämä ovat helppo tuunata haluamallaan tavalla. Käynkin osallistumassa blogisi arvontaan, kiitos vinkistä. Tulen muutenkin tutustumaan minulle uuteen blogiisi. :)

      Poista
  3. Hyvältä näyttävät! Meillä on yleensä kerran kesässä ollut brunssi veneessä, mutta nyt on jäänyt pitämättä. Vielähän sitä ehtisi...
    Eilen poimin ensimmäiset vadelmat puskista, kovasti on kartteja tulossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Brunssit on tosi kivoja järkätä, tulee samalla kertaa kokoonnuttua ja syötyä aamupala-lounas. Ja loistava tilaisuus ennen kaikkea leipoa :) venebrunssi kuulostaa huipulta :)!
      Vadelmaa on ihan hurjan paljon tänä vuonna, ihanaa. On mun lemppari marja :)

      Poista
  4. Voi että noita sarvia, tuli ihan vesi kielelle

    VastaaPoista
  5. :):) Kannattaa koklata, ovat mukavia pikkuisia suolapaloja. Voi myös helposti tuunata mieleisekseen eri jauhoilla ja täytteillä. :)

    VastaaPoista